Skrivet den 4 mars 2019 kl 12:53 av Internet1 kommentar1442

Telenor lanserar abonnemang för det smarta hemmet och Internet of Things
Uppkopplade prylar är det nya!

Nu blir det ännu enklare att koppla upp det smarta hemmet, i alla fall för Telenor-kunder. De har nämligen lanserat ett speciellt abonnemang för det så kallade Internet of Things. Det kostar 29 kronor i månaden men är gratis första året förutom en uppkopplingsavgift på 250 kronor.

Vi förklarar

Internet of Things eller Sakernas Internet som det ibland översätts på till svenska är egentligen inget konstigt. Det är det vi kallar det faktum att en massa andra prylar än datorer och mobiltelefoner är uppkopplade. Det kan vara larm, kameror, bilar, spårsändare för cykeln och så vidare. I dagsläget saknar de flesta uppkopplade produkter sim-kort och förlitar sig på wifi-nätverk. Det fungerar bra hemma men för att våra saker skall bli mer mobila så krävs det att de har kontakt med mobilnätet. Att då ha abonnemang som kostar flera hundratals kronor per månad per produkt är inte hållbart. Detta verkar Telenor vara några av de första att förstå.

I abonnemanget ingår det ett fysiskt simkort som kommer i tre storlekar. Dessa får sedan dela på 250 mb datatrafik per månad och får möjlighet att skicka totalt 500 sms.

Via Telenor.

En kommentar på Telenor lanserar abonnemang för det smarta hemmet och Internet of Things

  1. wingding skriver:

    Telia har erbjudit liknande abonnemang i många år.
    Finns ett speciellt abonnemang som heter, Telia telematik