Skrivet den 21 december 2014 kl 15:00 av NyheterKommentarer inaktiverade för KeeWifi – trådlös router som helt skippar lösenord951

KeeWifi – trådlös router som helt skippar lösenord

Har du någon gång svurit över att du inte minns lösenordet till din trådlösa router? Eller har du ett extremt lätt lösenord som gör att du inte sover så bra om nätterna i rädsla om att någon ska ta sig in på det?

KeeWiFi säger sig råda bot på båda ovanstående situationerna. De har skapat en trådlös router värdig 2015 med tekniska specifikationer så som 802.11ac, simultana dual-band 2,4 och 5,0 GHz och något som kallas beamforming som gör att en router registrerar i vilken riktning den uppkopplade enheten är och sänder signalen åt den riktningen istället för att stå och sända lika starkt åt alla vinklar.

”Parar” ihop enheter med nätverket

Men huvudfunktionen som KeeWiFi säljer in sig på är ändå att det inte behövs något lösenord. Allt som behövs göras efter att routern kopplats in i strömuttaget och nätverkskabeln pluggats in är att lägga en enhet mot ”synkningspanelen” på routern och vips är du ute på den stora vida webben.

Inga lösenord eller inloggningar på routern för att få det att fungera.

Exakt hur företaget går tillväga för att åstadkomma detta är inte förklarat. Lösningen, som de själva kallar för Proximity Authentication, har de sökt patent för men ännu inte fått beviljad.

Det ser ut som att autentiseringen görs med hjälp av MAC-adresser, som hämtas in trådlöst av routern vid parningsförfarandet. Det skulle i så fall göra att routern mycket enkelt kan se om en klient som vill ansluta är autentiserad eller inte beroende på nätverkskortets MAC-adress.

Keewifi

 

KeeWifi har även löst problemet som många i städerna dras med, att det är trångt om utrymmet i nätet och att ditt trådlösa nätverka kan bli segt som sirap bara för att den nyinflyttade grannen lagt sitt nätverk på samma frekvens och kanal som ditt nätverk. KeeWiFi har något som kallas en Zen-button – ett tryck på den och routern scannar av vilken kanal som är den mest optimala för din router att ligga på.

För butiker och företag så är detta en perfekt router då den utöver stark säkerhet har en funktion som gör att den i ett klick kan avauktorisera alla enheter som någonsin varit uppkopplade till nätverket. Routern kan ha också ställas in efter tid för hur länge en enhet får vara uppkopplad gentemot den.

Endast ett ethernet-uttag

Nackdelen med KeeWiFi är att den enbart har en ethernet-port och det är den där nätverksladden med internetuppkopplingen ska gå in. Är du i behov av flera ethernet-portar måste denna router byggas med en eller flera andra KeeWiFi-routrar. Men då är det tur att det finns en mycket snygg app för att styra hela det trådlösa nätverket, lite som en kompensation för denna brist.

Keewifi app

 

Du kan läsa mer om KeeWiFi på deras Kickstarter-sida. För tillfället kostar det $69 att stödja deras projekt och få en router. Det är 20 dagar kvar och de har redan nått sitt mål.

Comments are closed.