Skrivet den 6 mars 2019 kl 12:42 av Nyheter2 kommentarer449

Köpenhamns stad ger VOI ett ultimatum
Följ våra lagar annars polisanmäler vi

Vi på Teknikveckan är helt sålda på det nya konceptet där vi istället för att ta bussen eller tunnelbanan kan plocka upp en elsparkcykel på gatan och brumma iväg – men Köpenhamns stad är inte lika sålda.

VOI har nu fått ett ultimatum av Köpenhamns stad där de säger att bolaget måste följa stadens lagar och regler annars kommer en polisanmälan att göras samt att staden kommer konfiskera alla elsparkcyklar på bolagets bekostnad. VOI har tio dagar på sig att rätta sig i ledet och efter att dessa tio dagar har löpt ut kräver staden att VOI gör sin app obrukbar.

Mikkel Halbye Mindegaard, miljöförvaltningschef i Köpenhamn säger:

”Vi har under en längre period följt utvecklingen och kan med egen insikt och efter att ha lyssnat till köpenhamnarna konstatera att uthyrningen sker på kommunens mark. Det är i strid med reglerna”

VOI anser dock inte att de bryter mot några regler då de har slutit avtal med både kaféer och hotell, men Köpenhamns stad menar att staden belamras av elsparkcyklar på allmänna utrymmen, något de inte anser är tillåtet. Utöver VOI nämns även TIER som lanserades i Stockholm, Göteborg och Malmö idag samt Donkey Republic som hyr ut vanliga cyklar.

Via Breakit

2 kommmentarer på Köpenhamns stad ger VOI ett ultimatum

  1. Anders Malmgren skriver:

    Största problemet är att 99.9% är idioter och då kommer det parkeras fel

  2. steffo76 skriver:

    Hur stort problem Är detta i tex sthlm. Står de ofta felparkerade?