Skrivet den 18 augusti 2008 kl 00:05 av Podcast18 kommentarer1071

Macradion #3

Macradion

Vi pratar både framtid och historia i det här avsnittet. Vad händer med Snow Leopard till exempel och visst tusan var det bättre förr?

Den artikel vi pratar om i början av programmet hittar du hos Daring Fireball. Audiobook Builder finns hos splasm.com och New Dock hos Macupdates.com.

Avsnittet finns som vanligt hos iTunes Store.

18 kommmentarer på Macradion #3

 1. Amnell skriver:

  Bra jobbat grabbar, men vart är screenshoten? :)

 2. Jonas skriver:

  Har haft ett litet problem med ert podprogram sedan första avsnittet, volymen är ganska låg. Jag måste maxa volymen på datorn eller iPodden när jag lyssnar på er. Skulle ni kunna höja den på något sätt? Jag har inte alls samma problem med andra podprogram nämligen.

  Tack för ett bra program i övrigt!

 3. Anton skriver:

  Toppen jobbat killar!

 4. johan skriver:

  snyggt. Mycket intressant podcast. Fortsätt så :)

  Mvh Johan

 5. Ken Burns Effect skriver:

  Volymen Helge, tänk på volymen!

  Och ljudkvalitén på #3 var minst sagt underlig. Har ni någon limiter som ligger och klipper el vad?

 6. Lari skriver:

  Lägg gärna ut avsnitten som rena mp3 filer på siten så att man kan lyssna på nya avsnitt utan att behöva synka sin iTouch eller iPhone.

 7. Peter Esse skriver:

  Hej!

  Vi provade ett nytt sätt att spela in och det verkar som att QT hade någon form av nivåbalans som krånglade till det. Högre volym blir det i kommande avsnitt.

  Vi kommer snart med en ny webbsida och där kommer vi lägga ut programmen direkt på sajten också!

 8. WestN skriver:

  Var kan man hitta gamla keynotes?
  Och skärmbilderna;)

 9. nilshem skriver:

  Mycket trevligt program precis som de tidigare. Lite som att lyssna på ett sommarprogram men man vet att det man kommer få höra är intressant och spännande.
  Skulle gärna se bilden på dockan med CandyBar-modifierade ikoner samt länkar till alla gamla keynotes som ni pratade om. Har letat på apples hemsida men då bara hittat de från senaste tre åren, inte de från runt millenieskiftet.
  Skulle också vara roligt med lite pryl/tillbehörstips för iMac/iPod/iPhone som tex Xtand eller liknande.
  Tack för en annars riktigt rolig och bra podcast.

 10. Micke skriver:

  Detta avsnittet var verkligen bra. Inte bara snack om nyheter utan även en hel del kvalificerat snack om framtidsutsiker, företagets ideologier och historia. Jag gillar verkligen hur ni båda berättar om era egna teorier, och jag tycker att ni båda har ett gott kunnande i de ämnen ni behandlar. Så tummen upp. Ni gör ett jättebra jobb.

  MEN! Det var då ett sjuhelsickes stammande. T-t-t-t-tangentbord och O-o-o-o-och.. På vissa ställen flyter allt på jättebra, men i andra passager blir det bara en stor orgie i stammande. Sluta upp med det och ert program blir ännu bättre.

 11. Anton skriver:

  Peter, apropå det du sa om iMacen, hur den introducerade ny teknik och vågade göra sig av med annan. Macbook Air är väl nästan samma sak. Man vågar slopa CD-enheten som verkligen känns 90-tal, samt att den slimmade designen inte liknar mycket vi sett förr…

  För övrigt är det kul att ni tillsammans heter ”Peter Gabriel” som för övrigt också är bra.

 12. Tobias skriver:

  ljudet är alldeles för lågt, har högsta volym på både iTunes och MBn och måste ändå sitta typ 20cm från speakern för att höra ordentligt, ljudet går upp och ner hela tiden.

  bra, dåligt, bra, dåligt…

 13. Jacob skriver:

  Härligt jobbat, tycker nog det bästa med podcasten är manuset. Det gillar jag supermycket, laidback konversation med lite en skön mängd humor.

  Ljudet i detta avsnitt var väl sämst hittills, helt plötsligt höjdes ljudet, sänktes ljudet. Outputvolymen hade jag inga problem med dock.

  Såklart vill man ha längre avsnitt, mer mer mer men 30-40 min känns rimligt antar jag (:

  Bra med mycket tankar, åsikter hur spekulativa de än är tycker jag. Nyheter och det senaste på Macfronten kan man läsa in sig på via internet.

  Fortsatt lycka till!
  Jacob, Kalmar

 14. Tobias Lind skriver:

  Kommentar ang. filmer i iTunes Store.
  En annan orsak till att filmerna bara finns i USA, England, Kanada och nu Australien & Nya Zeeland är högst troligt att de är engelskspråkiga. Textning och dubbning är kostsamma, så det kan ju också vara en faktor i det hela.

  När det gäller iMac, så det egentligen ingen revolution… det är en pimpad version av original macen!

  keep it up,
  Tobias

 15. Bipen skriver:

  Jag får väl instämma i övriga som tyckte det var ojämnt med ljudet och tillägga att Peter lät tydligt och bra men Gabriel åkte upp och ned i nivå.

 16. Henrik skriver:

  Bra program!

  Kanon att ni tipsade om Audiobook Builder. ett mycket bra program!

 17. Erik skriver:

  Jag kan inte ladda hem Dock saken..filen hittades inte på servern. vet ni någon annan plats det går att ladda hem den ifrån?