Skrivet den 7 maj 2019 kl 15:20 av Ljud & Bild, Recensioner22 kommentarer645

Master & Dynamic MW60 – Kvalité rakt igenom
This is your pilot speaking, we are ready for take off

Det New York-baserade Master & Dynamic har gått från en liten uppstickare till en snackis runt om i världen då de både lyckas leverera en design utöver det vanliga samt en ljudbild som de flesta älskar. Nu har vi fått tag på deras trådlösa modell MW60.

Första mötet

En allt för vanlig doft vi möts av när vi öppnar kartongerna till elektronikprodukter är doften av plast men så är inte fallet med MW60. När vi sakta drar ut hörlurarna ur sin kartong så möts vi i stället av en doft av skinn och kvalité. MW60 ligger snyggt förpackat i lådan och i en rund cylinderformad låda i läder ligger kablarna till hörlurarna och vi märker ganska direkt att detta är något utöver det vanliga.

Designen

Det finns inte en plastbit så långt ögat kan nå på MW60 och kåporna är klädda i lammskinn och huvudbandet i läder, resten av konstruktionen är i rostfritt stål och aluminium. Designen är elegant och klassisk och påminner om något som piloter hade på huvudet under 40-50-talet. När vi för hörlurarna över huvudet och placerar dom över öronen, trycker på play och sluter ögonen drömmer vi oss bort och placerar oss i något som skulle kunna vara en scen ur Mad Men. Det finns tre knappar på ena kåpan där vi har volym upp och ned samt play och paus. På andra kåpan har vi ett stilrent reglage där vi sätter på och stänger av hörlurarna samt drar igång parningen via blåtand.

Ljud och komfort

Ett par hörlurar ska ju inte bara se bra ut utan även låta bra och Master & Dynamic är ett av få företag som lyckas kombinera design och bra ljud i ett. Oavsett vad för musikgenre vi spelar på MW60 så bjuds det på ett rikt och fylligt ljud med krispiga detaljer där varje instrument går att urskilja. Basen ger oss ett ordentligt djup utan att ta över för mycket och detta drivs av två 45mm Neodymium High-Performance drivers. Dessa är som sagt trådlösa och använder sig av Bluetooth 4.1 och har även stöd för aptX. De är även utrustade med dubbla mikrofoner så att ta samtal eller ringa med dem är inga problem och låter fullt godkänt.

De vadderade kåporna som har memory foam är klädda i lammskinn och sitter väldigt bekvämt över öronen även under längre perioder, men efter någon timme kan det dock bli rätt varmt. Modellen är over-ear och de släpper in en hel del ljud utifrån och släpper även ut en hel del ljud. Så drar du på ordentligt med volym i kollektivtrafiken kommer du med största sannolik att störa dina medresenärer.

Summering

MW60 är fantastiska lurar både när det kommer till design, ljud och kvalité men det speglar sig även i prislappen som idag ligger på ca 4 300 kronor. Men är du ute efter något utöver det vanliga där du kan drömma dig bort, damma av pilotjackan och ta fram dina Ray Bans så är det MW60 du ska köpa. Det blir dock lite varmt om öronen under längre användning och i kollektivtrafiken eller bullriga miljöer släpper de in och ut en hel del ljud. Värt att nämna är att MW60 lanserades 2015 så det är inga nya hörlurar. Master & Dynamic har lanserat MW65s som är en uppdaterad modell med USB-C, bättre batteritid och lägre vikt. Så det finns en chans att priset på MW60 går ned en aning framöver.

Detaljerna:

 • Ljudet: 45mm Neodymium High-Performance, 32 ohms, 5-25,000Hz
 • Anslutning: Bluetooth 4.1 aptX, micro-USB, 3,5 mm uttag, dubbla mikrofoner för röstsamtal
 • Vikt: 345 gram
 • Batteritid: 16 timmar
 • Pris: Ca 4 300 kronor
 • Material: Lammskinn, läder, memory foam, rostfritt stål och aluminium

 

 

 

 

 

Kommentarer

 1. marten says:

  Jorååå , dessa e dom senaste ?..

 2. Marcus_Attefors says:

  =)

 3. marten says:

  Men - då e de icke köp !

 4. marten says:

  Köper tyvär inte 4 år gammal teknik

 5. Marcus_Attefors says:

  Kommer nog en recension på dom nya inom kort ocksp :slight_smile:

 6. Thor says:

  När @Marcus_Attefors recenserar designen

 7. Thor says:

  Designen är som hämtad från hörlurarna i cockpiten på ett litet jetplan på väg att landa i Miami med lasten full av colombianskt dunder.

  När jag recenserar nästan samma design

 8. Marcus_Attefors says:

  Du failade på jetplan! Känslan passar mer ett proppellerplan!

 9. Thor says:

  Haha! Du missade dundret!

 10. carlsson says:

  Ser supernajs ut. Jag har tyvärr gett upp på att köpa on-ear-lurar. Blir för varmt och efter en kvart kokar mina öron och hjärna. :frowning:

 11. CekariYH says:

  Ser riktigt retro-härliga ut!
  Synd bara att over-ear är ett rent helsike när man har glasögon.

 12. chrme109 says:

  För prislappen borde de stödja AAC och/eller LDAC. Appleprodukter stödjer (väl?) inte AptX/AptX HD (Qualcomm) utan får hålla sig till det något sämre SBC.
  Nåja stiliga är de ju.

Fortsätt snacket i Bubblan!