Skrivet den 17 juli 2019 kl 08:33 av Recensioner22 kommentarer1303

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webhallen

Meater+ är din bästa vän vid grillen
Eller ja, den och ölen

Att stå vid grillen en varm sommarkväll och grilla en fin bit kött och lite somriga primörer är svårslaget, men ibland förstörs allt när maten väl ska avnjutas då det har grillats för länge. Detta vill gänget på Meater råda bot på så de har lanserat en termometer som assisterar dig hela vägen fram till en perfekt grillning. Nu kanske ni undrar varför vi börjar prata om något så simpelt som en köttermometer på Teknikveckan och det är för att denna skiljer sig från en hederlig termometer.

Vad kan den göra?

Meater+ har två temperaturmätare i sig där den ena mäter köttets temperatur och den andra ugnens eller grillens temperatur. På din telefon eller surfplatta laddar du ned Meaters app och det är där all magi sedan skapas. Du ställer in vad för kött du ska tillaga och även hur tillagat du vill att köttet ska vara. Du kan sedan följa tillagningen via appen där du ser vilken innertemperatur köttet har, vilken temperatur den ska upp till och hur varmt det är i grillen. Meater+ säger även till om det är för hög temperatur i grillen så du snabbt kan flytta undan köttet så det inte blir bränt. 

Gör den jobbet bra?

Att komma igång med Meater+ är busenkelt och i appen finns massvis med grillprogram att välja på, men om du inte har koll på de engelska namnen på alla köttdelar så blir det en del saker att Googla på då appen inte har stöd för svenskt språk. Det går även att skapa egna grillprogram så vi sökte fram de perfekta temperaturerna för våra favoritsaker att grilla och skapade egna program i appen som sedan döps till ”perfekt lax”, ”magisk fläskfilé” och så vidare, dock så säger inte appen till när köttet ska tas av och vila i de egna skapade programmen. När det är klart så är det bara att föra in Meater+ i den tjockaste delen på köttbiten och starta programmet när köttbiten läggs in i ugnen eller på grillen.

Väl på grillen är det bara att grilla som vanligt och när innertemperaturen nästan är uppe i önskvärd temperatur säger Meater+ till när köttet ska av grillen för att vila och även när det är redo för servering. Vi har testat Meater+ genom att tillaga en hel fläskfilé, lax, entrecote och karré och resultatet har blivit ren perfektion varje gång. När det kommer till uppkoppling så kommunicerar den via blåtand så går du för långt bort så säger Meater+ till att anslutningen har tappats. Det går dock att ansluta ytterligare en enhet så som en surfplatta och då används den som brygga så du kan via din mobil se hur det går för köttet oavsett hur långt borta från termometern du är. Detta är smidigt om du har planerat att röka något under flera timmar men ändå vill kunna hålla koll på utvecklingen när du inte är i närheten av din grill.

Summering:

Meater+ är en hjälpreda vid grillen eller ugnen som vi inte kommer kunna vara utan framöver. Att alltid ha koll på exakta grader och när köttet är klart underlättar hela vägen fram tills maten står på bordet – och med ett perfekt resultat varje gång. Appen är genomtänkt och samtliga av dina tidigare grillningar finns kvar i appen där det går att titta på grafer, hur lång tid det tog och mycket mer. Vi hade dock gärna sett att svenskt språk fanns som val då det hade underlättat en hel del och minskat antalet Google-sökningar. Själva laddfodralet som temperaturmätaren även förvaras i drivs av vanliga batterier och här hade vi gärna sett ett inbyggt batteri istället. Meater+ går att köpa på bland annat Webhallen.com för 1 099 kronor.

Kommentarer

 1. Mathias_Severyd says:

  Underbar recension!

  Sommarens bästa köp helt klart, jag e så nöjd! Matlagningen blev så otroligt mycket roligare…

 2. Thomas says:

  Attans! Jag som precis köpt en Weber iGrill mini. Denna hade varit bättre :wink:

 3. BobDeVille says:

  Har du jämnfört tempen med en termometer du litar på?

  För de priset kan man nästan tycka att man skulle fått ett kalibreringsintyg med :slight_smile:

 4. Stefan_Sandstrom says:

  Klarar denna att sitta i köttet medans man grillar?. Eller måste jag taut köttet och stoppa i pinnen för att sedan fortsätta grilla utan den i?..

  Förklarade nog som en kratta men ni fattar…

  Edit: Jo jag ser det står så i texten. men när man går fram och tillbaka å den kommer tappa blåtand etcetc…

 5. Mathias_Severyd says:

  Nej nej, den sitter där den sitter :sunglasses: bara grilla på!

  Kör man med en iPad som extender så tappar den ej kontakten! Då kan du gå ifrån… och kolla på din mobil sen. Sjukt bra!

 6. Stefan_Sandstrom says:

  mmm…

  Men säg jag inte använder extender?. Hittar den devicen igen eller får man inte lämna blåtand range?

  just nu är det förvarmt för att använda ipad utomhus… man får ständigt en varning om överhettning… även på kvällen

 7. Mathias_Severyd says:

  Nej då, den hittar den snabbt igen så fort du åter vänder till grillen…

 8. Anders_Malmgren says:

  Det där med extender är negativt jämfört igrill, den klarar köra bluetooth från grillen in i huset

 9. Stefan_Sandstrom says:

  jag känner igrill ändå är vinnaren… för jag vet ju vilken innetemp köttet ska ha… vad gör meater+ så mycket bättre?

 10. Anders_Malmgren says:

  Tycker mjukvaran verkar trevligare. Som att den beräknar tiden kvar, på igrill får du ett diagram där du får uppskatta tiden själv. I grill har även separat givare för lufttempen i grillen, bra vid slow cooking och en kolgrill med spjäll typ Weber

 11. Mathias_Severyd says:

  Meater+ har också givare för lufttemperatur i grillen. Halva är för köttet, den andra halvan mäter grillens temp.

 12. Anders_Malmgren says:

  Men man vill ju ha en helt komplett separat givare menar jag så man kan nå en lagom slow cook temp och sedan in med köttet med sin egna givare

 13. Mathias_Severyd says:

  Jag står alltid vid grillen ifrån att jag tänt på kolen… de e ju härligheten med att grilla… Se kolen förvandlas till perfektion… :ok_hand:t2:

 14. Stefan_Sandstrom says:

  och… att fåstå vid grillen med en kall… Gör man inte det så grillar man inte.

 15. Anders_Malmgren says:

  Stå vid grillen vid slow cook är ju inte superupphetsande

 16. xms67 says:

  Hur rengör ni stickan…? Lite vatten o diskmedel? Diskmaskin…?

 17. Marcus_Attefors says:

  Diskar för hand med diskmedel! Maskin tror jag inte är så bra.

Fortsätt snacket i Bubblan!