Skrivet den 13 augusti 2018 kl 15:03 av Nyheter2 kommentarer302

Michael Kors gör sin analoga klocka smart

Michael Kors utökar sin uppsättning av smarta klockor genom att göra en av sina klockor till en uppkopplad sådan. Det är modellen Runway som återanvänds och görs om till en smart klocka med Wear OS som operativsystem. Klockan behåller samma design som sin analoga släkting, men man släpper även en modell med ett armband i silikon. Designmässigt tycker jag det ser klockrent ut!

Klockan kommer drivas av en Snapdragon Wear 2100 processor och ha pulsmätare. Det bakas även in NFC för Google Pay & GPS i klockan som de tyvärr inte nämner vilken IP-klass den får, mer än att den är ”simsäker”. Det skall alltså gå bra att bada och simma med klockan, men kanske inget man dyker efter skatter med.

Klockan får en rund skärm på 1.2″ (390×390) och skall enligt tillverkaren ha en batteritid som skall räcka ”ungefär” en hel dag. Nya urtavlor skall finnas i klockan där pulsmätaren skall visas bättre.

För tillfället finns bara en variant av Runway tillgänglig för köp på tillverkarens hemsida. Priset ligger på 4200kr för den och det återstår att se när fler modeller dyker upp och till vilket pris. Modellen med armband av silikon ska till exempel kosta $295, men återstår att se när den dyker upp med svenska priset.

 

 

via Engadget

2 kommmentarer på Michael Kors gör sin analoga klocka smart

  1. Esse skriver:

    Inget statement med Garmin vet du :)

  2. C3d3r08 skriver:

    Jag tränar mycket och har en Garmin Forerunner 235, förstår inte de som köper smartklockor som ovan med en sån dålig batteritid och med sån dålig pulsmätare.
    Min Garmin håller flera dagar utan ladding och visar ju såklart med notifikationer från mobilen. Visst att den inte ser ut som ovan men hellre en bra klocka än nåt skräp som måste laddas hela tiden :p