Skrivet den 18 januari 2019 kl 13:36 av MicrosoftKommentarer inaktiverade för Microsoft satsar miljarder på bostäder i Seattle231

Microsoft satsar miljarder på bostäder i Seattle
Lånar ut pengar billigt

De stora amerikanska techbolagen skapar både bostadsbrist och driver upp priserna till skyhöga nivåer och nu vill Microsoft vara med och motverka det – i alla fall i Seattle. Därför avsätter man 500 miljoner dollar vilket är närmare 4,5 miljarder svenska kronor till bostadsprojekt för låg och medelklassen.

Man vill alltså bygga hus för de personer som ”teach our kids in schools, and put out the fires in our houses and keep us alive in the hospital,” som en talesperson för Microsoft utryckte det.

Det hela kommer efter cityfullmäktige i Seattle – staden där Microsoft har sitt huvudkontor – misslyckades med att införa en skatt för stora bolag med målet att finansiera just fler bostäder till alla och motverka hemlöshet. Anledningen till misslyckandet var att Amazon, som också har sitt huvudkontor i Seattle, sa att man skulle satsa på andra städer så fall.

Rent praktiskt kommer man låna ut 225 miljoner dollar till en ränta under marknadsvärdet för att hjälpa byggföretag bygga nytt samt bevara de äldre byggnader som karaktäriserar området Eastside. Här ligger bland annat Redmond där Microsofts huvudbyggnader håller till.

Vidare kommer man låna ut 225 miljoner dollar till lån för personer som tjänar 60% av medelinkomsten i området.

Fotot ovan är från minnesmoment över fyra brandmän som omkommit i tjänsten i Seattle.

Via The Seattle Times.

Comments are closed.