Skrivet den 9 maj 2019 kl 08:43 av Android1 kommentar1442

Myten om det öppna Google får sig en törn
Finns det inte redan ett Apple?

I och med Googles assimilering av smarta hem-produkterna från Nest kommer dessas kopplingar till andra ekosystem att stängas av. Detta har upprört en hel hemautomatiseringsvärld men är samtidigt en bekräftelse på att Google inte är så intresserad av en öppen uppkopplad värld utanför deras egna kontroll

Det är API:erna i Works with Nest som inte längre går att använda och hänvisning sker till att det nu är en del av Google Home-appen. Google Home är en app och inte ett gränssnitt vilket gör att exempelvis Alexa eller annan typ av tredjepartsintegration inte kan prata direkt med produkterna. Inte heller IFTTT kommer fungera eller diverse olika kopplingar till Siri och HomeKit.

Tanken är att Googles egna så kallade rutiner skall lösa det men det ger betydligt mindre frihet och inte heller något som finns på svenska för närvarande.

Nest är kända framförallt för sina termostater, kameror och ringklockan Nest Hello. Nu kommer alla konsumentprodukter för hemmet kallas Nest och första exemplet på det är att Google Home Hub byter namn till Nest Hub.

Via Reddit.

Reklam: Förboka Google Nest Hub inför Sverigeslanseringen den 28 maj.

Kommentarer

  1. Anders_Malmgren says:

    Att ett uppköpt företags produkter enbart fungerar med Googles service kan man väl köpa. Det som inte hade varit okej var om alla andra leverantörers hårdvara slutar fungera med Google.

Fortsätt snacket i Bubblan!