Skrivet den 29 september 2014 kl 07:42 av Nyheter2 kommentarer4295

Nu ploppar hälso-apparna upp på App Store

Efter Apples misslyckade försök med en första uppdatering till iOS 8 släpptes inom kort en ny uppdatering för att fixa den första uppdateringen, men man passade i det skedet också på att aktiverade stöd för Apples nya system för hälsofunktioner, HealthKit.

En av de stora fördelarna med HealthKit är att det möjliggör för tredjepartsappar att läsa och skriva information till och från appen Hälsa, som då kommer att kunna presentera all hälsorelaterad information på ett och samma ställe.

En bugg orsakade förseningen

De appar som skulle stödja HealthKit försvann lagom till lanseringen av iOS 8 då det fanns en bugg i första versionen av HealthKit. Men i och med iOS 8.0.2 är detta åtgärdat och appar som stödjer HealthKit har börjat dyka upp.

Apple har i den amerikanska App Store gjort en specifik sida där de lyfter fram hälsoappar som stödjer HealthKit. Ännu är det inget vi har sett i den svenska affären och kanske har det att göra med att en del av apparna är inriktade på den amerikanska marknadens sjukvård.

Men exempelvis MotionX 24/7 fungerar utmärkt för att få in mätningar av pulsen och skickar vidare sin information Hälsa-appen.

De appar som av Apple lyfts fram lite extra:

HealthKit

2 kommmentarer på Nu ploppar hälso-apparna upp på App Store

  1. zanoii skriver:

    Wahoo Fitness är uppdaterad med HealthKit-stöd men både Moves och Withings-appen saknar det än.

  2. zanoii skriver:

    Withings uppdaterad, dock fortfarande utan HealthKit-stöd.