by • 10 februari, 2009 • NyheterComments (9)537

10 sköna Widgets som underlättar din dag

Widgets

Sedan Apple släppte Panther och därmed gav oss tillgång till Dashboard och dess miniprogram ”Widgets” har det släppts över 4000 stycken.

Här kommer några av de bästa, allt för att underlätta din vardag.

10. Facebook::Alert

För den som föredrar socialt umgänge via internet i stället för i verkliga livet kan nu läsa sina Facebook-meddelanden i dasboard. Sorgligt för den som behöver det, men ack så smidigt. (Äsch, du är bara avundsjuk att du inte har så många kontakter som resten av oss. Red anm)

 

9. Youtube

Vill du snabbt komma åt filmklippet med den skrattande bebisen som du redan visat för allt och alla och ingen egentligen tycker är roligt? Du finns det nu en smidig widget som kommer underlätta din vardag. Youtube låter dig söka upp de klipp du vill ha, för att sedan spela upp dom för dig.

 

8. Last.fm

Gör precis vad det låter som. Du får en Last.FM direkt i dashboard som låter dig spela upp musik genom att välja en artist eller en tagg.

 

7. Prisjakt

Var kan du köpa den billigaste äggkokaren? Detta hade du kunnat svara på om du hade denna widget. Prisjakt letar upp de billigaste inköpsstället för den vara du söker. Smidigt och ekonomiskt så här under lågkonjunkturen.

 

6. Hotmail + Messenger (2in1)

Hotmail + Messenger (2in1) Widget som kollar både din hotmail och MSN utan att behöva öppna safari eller Adium för den delen, smidigt, snabbt och enkelt.

 

5. Lokaltrafiken

Det finns idag en widget för nästan alla läns lokala trafikkontor, dessa ger dig snabbt svar på vilken buss du ska ta för att komma fram till ditt slutmål Du kan söka resor genom att ange var ifrån du vill resa och slut destinationen. Praktiskt och användbart.

Länken går till kategorin på Apple Downloads där dessa finns.

4. EPG

Här ställer du in vilket kanalutbud du har där hemma, för att sedan få upp en lätt överskådlig tablå. Nu slipper du missa veckans avsnitt av Andra Avenyn.

 

3. SVT Text

TextTv är lika odödligt som hjulet. Med denna widget kommer du åt SVT:s TextTV.
Bättre blir det knappt.

2. Paket

Om du väntar paket och snabbt vill veta var det finns, använd då denna widget.
Här matar du in ditt kolli id och trycker enter, vipps så ser du var paketet befinner sig.

 

1. iStat pro

Absolut oumbärlig widget för den som vill ha koll på sin dator. Här kan du se hur mycket ledigt utrymme du har på dina hårddiskar, eller hur mycket av processorn som används, eller varför inte vilken temperatur de olika komponenterna i datorn håller.