Skrivet den 26 november 2018 kl 06:55 av NyheterKommentarer inaktiverade för 70% chans att Elon Musk flyttar till Mars264

70% chans att Elon Musk flyttar till Mars
Eller risk

Elon Musk har tidigare pratat sig varm om den röda planeten Mars och i en intervju för Axios On HBO så svarar han på frågan om hur stor sannolikheten för honom som 47åring att han faktiskt kommer flytta till Mars.

Svaret låter sig inte dröja utan Musk är snabb med att svara ”70%” och berättar att de nyligen gjort flera framsteg som kommer göra det hela möjligt. Han berättar även att priset för att flytta dit kommer vara ”några $100.000”.

På frågan om det kommer bli en möjlig flyktväg för rika personer att lämna Jorden svarar han att det är ”större sannolikhet att dö på Mars än på Jorden” och ”att det mer är att se resan dit som en resa till Antarktis, det kommer bli svårt, stor risk att dö, åka genom rymden i en liten plåtburk och bara kanske lyckas landa och om du lyckas landa så kommer det vara hårt arbete med att bygga upp basen som väntar och mycket litet tid för vila”. Musk tillägger att miljön på Mars är ogästvänlig och att de tror att det kommer vara möjligt att återvända till Jorden men att de inte är säkra.

Musk får då frågan om varför han själv inte tvekar mer på att åka. Hans svar är att det är som att bestiga Mount Everest, stor sannolikhet att dö längs vägen men du gör det för utmaningen.

Engadget

Comments are closed.