Skrivet den 11 februari 2016 kl 10:07 av NyheterKommentarer inaktiverade för Adobe släpper Animate CC – Efterträdaren till Flash Professional1855

Adobe släpper Animate CC – Efterträdaren till Flash Professional

Adobe har släppt Animate CC som är efterträdaren till Flash Professional. Det rör alltså inte om något nytt format som ska ersätta det utskällda Flash-formatet utan om själva appen som skapade SWF-filerna. Flash Professional CC och dess företrädare redan när det inte rörde sig om Creative Cloud utan Creative Suite har länge används av animatörer och skapare av filmer samt för annat interaktivt innehåll där just Flash (SWF) var ett av många format appen kunde exportera. Man har bland annat länge kunnat exportera i HTML5.

animate_cc_app

I och med att Flash (SWF) i princip försvunnit från webben byter Adobe namn på appen för att bättre reflektera dess användsningsområde som verktyg för animatörer och inte skapare av Flash-filer. I denna version introduceras också ännu fler verktyg för HTML5 Canvas där bland annat nu text exporteras som banor, nya vektorpenslar samt export av video till flera upplösningar.

Läs mer om Adobe Animate CC och se videoexempel på vad du kan göra i Adobes Twitch-kanal.

Comments are closed.