Skrivet den 28 augusti 2018 kl 22:03 av NyheterKommentarer inaktiverade för AirPort Express uppdatering ger stöd för AirPlay 2 och HomeKit612

AirPort Express uppdatering ger stöd för AirPlay 2 och HomeKit

I dag så fick AirPort Express en stor uppdatering då version 7.8 för den senaste AirPort Express kommer att stödja AirPlay 2 och Apples Home app. Det har funnits tecken på att stödet kan komma enda sedan iOS 11.4 betan men stödet har inte gått live förens nu i version 7.8. AirPort Express har en AUX port med optiskt digital ut (TOSLINK) som låter användaren streama musik trådlöst till en uppkopplad högtalare.

Routern har sedan länge varit en lösning för att lägga till en klassisk peer-to-peer AirPlay till traditionella ljudsystem men det fanns aldrig några som helst garantier på att AirPlay 2 skulle stödjas. Nu när AirPort Express får stöd av AirPlay 2 innebär detta att man kan använda AirPlay från iOS till flera AirPlay 2 högtalare vilket inkluderar HomePod, Apple TV, Sonos och andra typer av Airplay 2 enheter.

Har man även kopplat Home appen till ett specifikt rum med HomeKit så kan man nu spela musik i ett specifikt rum med hjälp av Siri. För att kunna ladda ner uppdateringen så måste du gå in på AirPort Utility appen på iOS och macOS.

När man väl installerat uppdateringen så är det bara att sätta igång Home appen och lägga till ett nytt tillbehör för att starta med ett nytt rum. Välj sedan att lägga till ett nytt tillbehör utan kod och välj därefter AirPort Express och ge den ett namn och plats.

 

Källa: 9to5mac

Se också vår film på ämnet!

Comments are closed.