Skrivet den 12 augusti 2018 kl 12:09 av Nyheter1 kommentar466

Alla rykten om Apples event i september

Sommaren börjar lida mot sitt slut och vi går mot mörkare tider. Men en liten ljusglimt går att hitta i september, då är det dags för Apples årliga event där det kommer släppas nya produkter. Nedan har vi listat samtliga rykten om vad världen tror att Apple kommer presentera i höst:

iPhone:

Det ryktas att Apple kommer visa upp tre olika iPhones i höst. Först ut är uppföljaren till iPhone X som kommer utrustas med en OLED-skärm på 6,5 tum, 4GB RAM, dubbla kameror på baksidan och Apples A12-chip. Vi kommer även att se en uppföljare på iPhone 8 som för första gången får en OLED-skärm, denna ska enligt ryktena vara på 5,8 tum och även den ha 4GB RAM och Apples A12-chip samt dubbla kameror på baksidan.

Den tredje modellen kommer vara Apples billigare variant som får en 6,1 tums LCD-skärm, 3GB RAM och enbart en kamera på baksidan.

iPad Pro:

När det kommer till iPad Pro så pekar mycket på att surfplattan kommer att förlora mycket av sina sorgekanter genom att hemknappen plockas bort och den får istället FaceID. iPad Pro kommer likt sina föregångare komma i två storlekar 10,5 tum och 12,9 tum, men tack vare att mycket av kanterna försvinner så kommer båda modellerna vara lite mindre i storlek. iPad Pro ryktas även få rundade hörn precis som iPhone X och Apple ska även ha möblerat om sin Smart Connector och den kommer hittas nära lightningporten.

Det verkar inte bli några OLED-skärmar på iPad Pro-modellerna och flera rykten pekar även på att Apple kommer ta bort hörlursuttaget. iPad Pro ryktas komma i tre olika färger – guld, silver och space grey.

Apple Watch:

Undertecknad får nog bli besviken även i år då inga rykten pekar på en rund klocka från Apple, men däremot ser Apple ut att trimma ned sorgekanterna även på Apple Watch. Det kommer lanseras två modeller – en lite mindre Apple Watch med en skärm på 39,9mm jämfört med 38mm som den nuvarande har. Den andra modellen kommer få en skärm på 45,2mm jämfört med 42mm som den nuvarande har. Utöver det så ser det inte ut att bli några större designförändringar men Apple Watch kommer kunna mäta hjärtfrekvensen betydligt bättre än tidigare modeller. Den ska även utrustas med en ny sensor som kan upptäcka allvarliga hjärtproblem – så Apple verkar fortsätta fokusera på sina kunders hälsa.

Mac Mini:

2014 fick Mac Mini sin senaste uppgradering och då gjordes inget med designen utan man uppgraderade enbart komponenterna i datorn. Det finns väldigt lite rykten om en ny Mac Mini men dom få som finns pekar på en ny design, modernare komponenter och den kan även bli större och kraftfullare än tidigare modeller. Många har trott att Apple sakta men säkert fasar ut Mac Mini men både Tim Cook och Phil Schiller har uttalat sig att så inte är fallet:

Phil Schiller:

”On that I’ll say the Mac Mini is an important product in our lineup and we weren’t bringing it up because it’s more of a mix of consumer with some pro use. … The Mac Mini remains a product in our lineup, but nothing more to say about it today.”

Tim Cook svarade även på en kunds mail 2017 och skrev:

”I’m glad you love the Mac mini. We love it too. Our customers have found so many creative and interesting uses for Mac mini. While it is not time to share any details, we do plan for Mac mini to be an important part of our product line going forward.”

AirPower och AirPods:

När Apple håller låda i höst kommer det ha varit ett år sedan dom visade upp AirPower, en trådlös laddare som ska kunna ladda både iPhones, AirPods och Apple Watch – samtidigt, och överallt på laddarens yta. Under årets gång har det varit väldigt tyst kring laddaren men tydligen så ska det ha varit svårt att hålla ned temperaturen på laddaren och jag tror Apple visade upp AirPower lite för tidigt. För att man ska kunna ladda sina enheter krävs en iPhone med stöd för Qi, Apple Watch Series 3 samt ett ännu inte släppt case till AirPods som även det väntas visas upp i höst. Utöver själva caset på AirPods förväntas designen på AirPods förbli densamma.

Däremot kommer dom utrustas med ett nytt chip så dom alltid lyssnar efter kommandot ”-Hej Siri”. Utöver det så finns det inte så mycket mer rykten om AirPods men versionen som kommer komma under 2019 ryktas bli vattentäta och få en längre räckvidd samt någon form av noise cancellation.

HomePod:

HomePod har ännu inte släppts i Sverige och det verkar som att det inte kommer att komma en uppdaterad HomePod i höst om man får tro ryktena. Däremot så ryktas det om att det Apple-ägda Beats kommer att släppa en HomePod-liknande högtalare som kommer att vara mindre och billigare än HomePod, och priset på högtalaren ryktas bli 199 dollar.

MacBook Air:

MacBook Air – om studenterna själv får välja. Ja det råder inga tvivel om att MacBook Air blev omåttligt populär att ha som studiekamrat världen över, men på senare tid har datorn inte fått speciellt mycket kärlek. Mycket pekar på att Apple kommer slopa MacBook Air och släppa en ny, billigare dator som är inriktad till just studenter – denna gång även med retinaskärm. Datorn ska enligt rykten kosta mellan 799-899 dollar och kommer använda sig av Intel’s Kaby Lake processorer.

Via Macrumors

En kommentar på Alla rykten om Apples event i september

  1. Mortimer Max skriver:

    Mac mini plz! ❤️