Övrigt

Allt från LG:s presentation av nya prestandamonstret G3

LG:s evenenemang har precis sänts live från London där företagets nya flaggskepp på smartphonemarknaden presenterats. Värd för evenemanget var Polyanna Woodward, mest känd för sin medverkan i brittiska prylshowen  The Gadget Show.

Presentationen fylls av treor vilket helt klart är kvällens tema, tillsammans med orden Simply och Simplicity. Scenen består av en stor bred skärm som fylls med vackra bilder på G3 där luckor öppnas för kvällens presentatörer att komma ut genom.

Bra kvalitet på både bild och ljud under livestreamen, men tyvärr har LG glömt av att rikta mikrofoner mot publiken, vilket gör att ett flertal antiklimax uppstår när de olika funktionerna under rubriken “Killing Features” presenteras.

Dr._Jong-seok_Park,_president_of_LG_Mobile_Communication_Company,_shows_the_company's_new_G3_smartphone_prior_to_its_public_introduction_in_Seoul_02

Först ut att presentera var Dr. Ramchan Woo, chef för LG:s mobila enheter som går igenom enheten ytligt och snabbt. Bland de funktioner och specifikationer som presenteras får vi såklart höra om LG:s nyutvecklade 5,5-tumsskärm med QuadHD-upplösning som utan tvekan är den största nyheten.

I all hast presenteras kameran och vi får veta att optisk bildstabilisering, autofokus med laserteknik, dubbla blixtar och 13 megapixlar finns på plats. Som förväntat är enhetens skal ett “Metallic Skin” som kan öppnas för att byta ut batteriet på 3000 mAh.

Vi får bra ljud med hjälp av högtalaren på 1 watt, höjdjusterbart tangentbord och trådlös laddning. Dr. Ramchan Woo avslutar sin del av presentationen med orden “Simple is the new Smart”.

Avancerad teknologi – enkel att använda

Näst på tur var James Marshall som har titeln Head of Mobile Product Marketing, och Marshall presenterade tre nyckelfunktioner hos G3; skärmen, kameran och designen, vilka också var de kortfilmer som läckte ut tidigare i veckan.

Skärm

QuadHD-skärmen är en IPS-panel på 5,5 tum med 2560 x 1400 pixlar och har en pixeltäthet på 538 ppi som verkar bör vara en riktig batteritjuv. Detta dementeras dock snabbt och Marshall presenterar ett system för automatisk reglering av bland annat skärmens bilduppdatering och processorn klockhastighet.

Systemet är döpt till 3A Adaptive Optimization, och består av följande tre delar:

  • Adaptive Framerate – Bildskärmen byter inte bild snabbare än den behöver. Visas ett foto sänks bildfrekvensen för att spara batteri.
  • Adaptive Clocking – Processorn arbetar inte mer än den behöver och kan därför spara energi vid lägre krävande processer.
  • Adaptive Timing Control – Denna del fick ingen närmare presentation.

För att telefonen inte ska kännas för stor har LG återigen placerat fysiska knappar för volym med flera på baksidan – skärmen täcker 76.4 procent av telefonens framsida.

James Marshall avslutar presentationen av skärmen med orden “Simply real”.

Kamera

För att kunna utnyttja QuadHD-skärmen behövs kameror som klarar av att producera högupplöst material. Kameran har 13 megapixlar som LG menar tar bättre foton än många mer högupplösta konkurrenter.

Fokus ligger på snabbhet och vi som användare ska kunna slita upp kameran i en given fotosituation utan att behöva bry oss om inställningar eller oroa oss för oskärpa.

Med autofokus som använder laserteknik kan kameran hitta fokus på 0.276 sekunder, vilket jämförs med 0.3 sekunder som det tar innan människans hjärna hinner uppfatta vad ögonen ser. Tekniken känns igen från polisens verktyg för att mäta hastigheter i trafiken.

För att matcha den snabba fokuseringen har G3 utrustats med optisk bildstabilisering som ska prestera 20 procent bättre än föregångaren G2. För att ta fotot trycker du på det motiv på skärmen du vill fånga, allt för att fotograferingen ska gå så fort som möjligt.

Ljudet har fått sig en uppryckning och flera mikrofoner ställer automatiskt in sig för att fånga upp “rätt” ljud. Inspelningskvaliteten låter bra och ska samtidigt kunna spelas upp med bra kvalitet med hjälp av den inbyggda högtalaren på 1 watt.

Även LG har förstått att selfies är på modet (ordet selfie valdes till 2013 års mest populära ord i Storbritannien). Frontkameran på G3 känner av när användaren knyter näven framför kameran och börjar nedräkningen på tre sekunder för att kunna ta den perfekta selfien. En rolig funktion som dock under denna presentation känns ganska oviktig.

Kameran är enligt presentatören “Simply Amazing”.

LG_G3_3

Design

James Marshall tar i från tårna när genomgången av designen påbörjas och citat från Leonardo Da Vinci flimrar förbi på skärmen bakom honom.

Framsidan av telefonen gås igenom grundligt tillsammans med användargränssnittet. Eleganta bakgrundsbilder känns som en ganska banal nyhet vid sidan av det nya gränsnittet “Simple Flat Graphics” som ska hjälpa användaren att på ett enkelt och användbart sätt fokusera på innehåll i form av text, ljud och bild.

Cirkelformer används för att skapa dynamik i gränssnittet som annars ska baseras på fem färger med “naturlig känsla”. Dessa fem färger kommer att dela in materialet i teman för att användaren snabbt ska veta om det är mail, kalender eller kontakter som visas på skärmen.

Med hjälp av forskning på icke namngivna universitet har G3 formgivits med “hidden curves” för att enheten trots sina 5,5 tum ska kännas skön att hålla i.

Sista delen av designen är skalet av metall som ska göra att enheten känns sofistikerad och håller enheten ren genom att förhindra smuts och fingeravtryck på ytan.

Designpresentationens enkla uttryck blir ganska förväntat “Simply Stylish”.

LG_G3_Metallic_Black_Front_2

Smarta funktioner

LG:s chef över mobila enheter i Storbritannien och Irland, Andrew Coughlin, kallas in för att gå igenom G3:s smarta funktioner i användargränsnittet som också dessa delas in i tre huvudområden; Smart tangentbord, Smarta notiser samt Säkerhet.

Enhetens smarta funktioner lär sig användarens mönster och baserar sina beslut på beteende och positioner.

Smart Tangentbord

LG har utvecklat ett helt nytt tangentbord som verkar innehålla en hel del smarta funktioner. En genomsnittlig användare använder tangentbordet på sin smartphone var femte minut och stort fokus har legat på att användaren ska kunna ha sina händer i samma position under tiden text produceras.

Eftersom alla människor har olika stora fingrar kan tangentbordet justeras i storlek vertikalt. Tecken och tangentbordsfunktioner som används ofta kan flyttas till strategiska positioner.

Efter att två tangenter trycks ner börjar G3 föreslå ord för dig som kan välja att använda dessa genom att dra med fingret mot dessa ord. För att slippa flytta på fingrarna kan markören flyttas genom att hålla ned blanksteg och flytta tummen i sidled.

“Simply Convinient”

Smarta notiser

G3 är en enhet som lyssnar på sin användare och lär sig mönster i användandet. Som exempel tas en användare som sitter i möte och får ett samtal. Har personen för vana att via snabbfunktioner skicka ett sms med texten “Sitter i möte, ringer senare” görs detta efter en tid automatiskt.

När mötet är slut kommer en notis om att man inte ska glömma att hålla sitt löfte och ringa upp personen som ringde under mötet. Är det en person som du ofta ringer upp erbjuds du att spara numret som en kontakt.

G3 försöker spara lagringsutrymme genom att föreslå att appar eller media som inte används frekvent ska tas bort. Självklart får du tips baserat på vädertjänster som med hjälp av din position kan berätta för dig att du kanske ska ta ett paraply med dig eftersom det vankas regn under eftermiddagen.

LG G3 Smart Keyboard LG G3 Smart Notifications

Säkerhet

Statistik presenteras som visar att 62 procent av alla mobilanvändare saknar skalskydd i form av ett skärmlås på sin enhet. 33 procent av dessa har utsatts för ett brott som gjort att de förlorat sin enhet.

Knock Code presenterades tillsammans med föregångaren G2 och låter dig låsa din skärm på ett säkrare sätt genom att du knackar på mellan tre till åtta punkter på skärmen för att låsa upp din G3. Knackar du två gånger tänds skärmen och du kan se tid och annan basinformation som kan visas på låsskärmen. Scheman kan ställas in som vid en viss kombination låser upp enheten och till exempel startar en app.

Content lock presenteras inte mer ingående än att ditt material låses in för att förvaras på ett säkert sätt och inte ens kan nå vid inkoppling vid datorn om inte du som användare tillåter.

Sista säkerhets funktionen är Kill Switch som egentligen inte är någon ny funktion på androidplattformen men tillåter dig att fabriksåterställa eller låsa enheten fjärrledes.

“Simply Safer”

lg_quickcase

Tillbehör

Presentationen avslutas med att presentera tillbehör och ekosystemet kring G3.

  • QuickCircle Case är känt sedan tidigare och erbjuder en del smarta funktioner till G3.
  • Wireless Charger börjar kännas som standard på androidenheter och G3 är inget undantag.
  • Tone Infinim hörlurar med bluetoothkoppling
  • Gpad Tablet som är LG:s tabletserie som snart ska presentera en ny generation mer ingående. Det viskas om funktioner för koppling mellan Gpad och G3.
  • G Watch vilket är den klocka som LG presenterat i Googles nya satsning Android Wear.

Inga uppgifter om lanseringsdatum eller pris framkom under presentationen.

Vi hoppas få tag i ett testexemplar så snart som möjligt av denna enhet som verkar slå det mesta på Android-plattformen just nu.

[line]

Tekniska specifikationer

  • Processor: Qualcomm Snapdragon™ 801 2.5GHz Quad-Core
  • Skärm: 5.5-inch Quad HD IPS (2560 x 1440, 538ppi)
  • Minne: 2/3GB DDR3 RAM
  • Lagringsutrymme: 16/32GB / microSD slot (128GB max)
  • Kamera Bak: 13 MP med OIS+ (Optisk bildstabilisering) och Laser Auto Focus
  • Kamera Fram: 2.1MP med selfiefunktion
  • Batteri: 3,000mAh (löstagbart)
  • Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
  • Storlek: 146.3 x 74.6 x 8.9mm
  • Vikt: 149g
  • Nätverk: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
  • Anslutningar: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC
  • SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
  • Färger: Metallic Black, Silk White, Shine Gold, Moon Violet, Burgundy Red
  • Övrigt: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock CodeTM, Guest Mode, etc.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!