Skrivet den 27 mars 2018 kl 17:05 av Nyheter7 kommentarer546

Allt från Apples skolevent 27 mars

Nu har eventet börjat och vi uppdaterar denna nyheten löpande under hela kvällen.

Anledningen att Apple väljer att förlägga presentationen i Chicago är enligt Tim Cook att staden har ett framåttänkande utbildningssystem. Han nämner också att utbildning har varit ett av Apples viktigaste fokus enda sedan bolaget startades.

Av allt att döma av presentationen så här långt handlar eventet om att hävda sig mot Googles ChromeBooks. Man nämner att det finns över 200 000 utbildningsappar till iPad och att dessa i de flesta fall vida överglänser det som går att göra i webbappar.

Ny iPad

En ny iPad med formatet 9,7 tum med Touch ID lanseras som dessutom stödjer Apple Pencil. iWork för iOS, Pages, Numbers och Keynote, kommer även de få stöd för Apple Pencil.

iWork kommer vara förinstallerade på alla kommande iPadar.

Nya iPaden har en kamera på 8 megapixlar, A10 Fusion Chip som processor (det vill säga samma som i iPhone 7) och klarar sig runt 10 timmar på en laddning. Den verkar även ha stereo-högtalare.

Den väger 0,45 kg och det amerikanska priset är 329 dollar för konsumenter och 299 dollar för skolor. Det är samma pris som nuvarande iPaden i samma storlek. Den kommer att vara tillgänglig för beställning idag och levereras nästa vecka.

Nya iWork

Nya Pages, Numbers och Keynote för iOS kommer att vara tillgängligt för nerladdning idag. Även Garageband uppdateras. Som nämnt ovan finns det nu stöd för Apple Pencil.

Studenter kommer få 200 gb i iCloud-utrymme i stället för 5 gb för oss vanliga dödliga.

Classroom

Apple lanserar en ny app till macOS kallad Classroom och släpps i beta i juni. Vi bör få mer information om det på WWDC 2018 med andra ord.

Även appen Schoolwork till iPad presenteras för att enkelt hålla koll på elevuppgifter och hur det går att göra dem.

Även Schoolwork kommer i juni. Båda apparna blir en del av Apples nya ramverk för skolor ClassKit.

Programmering

Apple är mäkta stolt över programmeringsspråket Swift och särskilt appen Swift Playgrounds som nu är lokaliserat till 15 språk och tillgängligt i 155 länder. Swift Playgrounds får nu stöd för AR. Augmented Reality.

Man släpper även en ”läroplan” (Curricilum) kallad Everyone Can Create som fokuserar på musik, video, foto och konst som fylls på löpande med nytt innehåll under sommaren.

Det var allt för denna gång. En video från eventet släpps snart på Apples webbsida

 

SparaSparaSparaSpara

SparaSpara

SparaSpara