Skrivet den 6 november 2014 kl 23:51 av NyheterKommentera998

Amazon lanserar ”Echo” – en röststyrd personlig assistent för vardagsrummet

Från absolut ingenstans släpper Amazon en helt ny produkt under namnet Echo. Echo både är och ser ut som en portabel högtalare med bluetooth-anslutning, om än mer pelarformad än andra portabla högtalare, men har också en inbyggd personlig assistent som kontrolleras med rösten.

Echo:s mikrofoner är alltid aktiva och genom att anropa efter den digitala assistenten ”Alexa” kan du sedan fråga efter något, mer eller mindre vad som helst. Precis som Google Now och Siri är Alexa uppkopplad mot molnet och kan hämta information om det du frågar efter. Tack vare sju separata mikrofoner ska Echo kunna höra det magiska ordet ”Alexa” oavsett var du står i ett normalstort vardagsrum (efter amerikanska mått), och kan filtrera bort bakgrundsljud även om enheten själv spelar musik.

Screen_Shot_2014-11-06_at_12.37.46_PM.0

För Amazon-kunder blir det än mer personligt då uppgifter från kalender med mera kan hämtas in och presenteras oralt om rätt frågor ställs. Utöver det går det att spela upp musik från Amazons molnbibliotek, iHeartRadio och TuneIn (ej Spotify).

Amazon tycks anse att en Siri-liknande manick har en plats i ett hem utan att blanda in vare sig TV:n eller hemmets mobila smarta prylar. Och tittar du på reklamklippet ovan lyckas de helt klart bevisa ett potentiellt behov.

När eller om Amazon Echo kan tänkas börja säljas i Sverige är oklart. Det amerikanska priset ligger på 199 dollar.

Screen_Shot_2014-11-06_at_11.59.50_AM.0

 

[source:http://www.amazon.com/oc/echo/ref_=ods_dp_ae ”Amazon”]

[related]Relaterat[/related][display-posts tag=”amazon” image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]