Övrigt

Amazon lanserar Fire Phone “3D-skärm”

Under kvällen passade Amazon på att presentera en alldeles egen smartphone. Amazon Fire Phone ställer sig bredvid företagets surf- och läsplattor samt TV-boxen Fire TV där syftet är att kontrollera hela ekosystemet och göra det lättillgängligt att konsumera tjänster från just Amazon.

Som ett äss i rockärmen har telefonen fyra kameror runt skärmen för att spåra en användares ansikte, precis som ryktena påstod.

Amazons tar med tjänsten “Mayday” kundservice till en helt ny nivå.

Telefonen i sig har en 4,7 tum stor skärm samt 2 gb ramminne, 2.2GHz Quadcore-processor från Qualcomm och ser ut som om iPhone 4 och Nexus 4 skulle få ett barn. Enligt Amazon själva skall ljudet vara i toppklass och man lovar också att hörlurarna skall vara trasselfria.

Kameran är på 13 megapixlar och Amazons VD Jeff Bezos stod på scen och lovade att den tar bättre bilder än både iPhone 5s och Galaxy S5. Bilderna kan sedan lagras på Amazons servrar kostnadsfritt och utan maxtak på utrymme.

Det egna Android-baserad operativsystemet Fire OS står för mjukvaran och det mesta i telefonen är hårt knutet till Amazons Prime-tjänst för film, musik och böcker.

feature-dp._V349436054_

Skärm med “dynamiskt 3D-perspektiv”

Telefonens fyra kameror på framsidan kan spåra användarens ansikte och på så sätt emulera ett dynamiskt 3D-perspektiv. De själva kallar det för “dynamiskt perspektiv” – i demonstrationen såg det riktigt fräckt ut, även om det inte riktigt visade sig om det var användbart eller bara en gimmick.

3D-perspektivet kom däremot mer till sin rätta när de demonstrerade kartapplikationen. Beroende på hur du tiltar telefonen och med vilken vinkel dina ögon riktas mot skärmen kan olika lager av information visas på kartan.

Amazon släpper ett separat API för som utvecklare kan leka med och eventuellt kommer de utveckla en del kreativa användningsområden för denna funktion.

Vidare går det att autoskrolla webbsidor och dokument genom att bara luta telefonen framåt och bakåt.

“Mayday” tar kundservice till en helt ny nivå

I Fire OS för Fire Phone finns en kundservice-app som ger direktåtkomst till en supporttekniker. Kunder som stöter på problem eller som behöver teknisk hjälp med telefonen och dess mjukvara kan med en knapptryckning starta ett videosamtal med Amazons support.

Det i sig är helt nytt i mobilbranschen, men Amazon har tagit det ett steg längre; supportteknikern får – om användaren tillåter – direktåtkomst till det som visas på skärmen. Dessutom kan supportteknikerna i realtid rita på skärmen via fjärranslutningen, för att konkret visa användare vad hen ska trycka på.

Pris och tillgänglighet ännu inte spikat

Pris och lanseringsdatum är ej ännu känt men amerikanska medborgare kan redan nu förhandsboka den. Då telefonen är så pass knuten till Amazons butik lär vi inte få se den här i Sverige.

Med kvällens nyhet visar Amazon att man tänker vara med och fightas med Apple, Google, Microsoft och Samsung med att äga hela kundupplevelsen.

[source:http://www.amazon.com/dp/B00EOE0WKQ/ref=fp_dp_auto_play?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=gateway-center-column&pf_rd_r=1TN50JTKAYQRZE888S19&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1827797502&pf_rd_i=507846 “Amazon”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!