Övrigt

Analytiker: 3D Touch kan slopas helt av Apple

Det var 2015 som Apple för första gången visade upp 3D Touch och nu tre år senare ryktas det att det är på väg att fasas ut.

Ryktet står Blayne Curtis för och han påstår att dom två kommande iPhone-modellerna med OLED-skärm kommer sakna 3D Touch. Ming-Chi Kuo som har ett gediget CV av att släppa korrekta rykten har tidigare meddelat att 3D Touch inte kommer finnas med i den billigaste modellen som utrustas med en LCD-skärm och en kamera på baksidan istället för två likt iPhone X.

Om båda dessa analytiker skulle ha rätt så kan det betyda att Apple lägger ned tekniken helt i höstens kommande telefoner.

När 3D Touch lanserades sa Phil Schiller följande:

“Engineering-wise, the hardware to build a display that does what 3D Touch does is unbelievably hard. And we’re going to waste a whole year of engineering — really, two — at a tremendous amount of cost and investment in manufacturing if it doesn’t do something that people are going to use. If it’s just a demo feature and a month later nobody is really using it, this is a huge waste of engineering talent.”

Skulle Apple nu ta bort 3D Touch får det räknas som en ordentlig flopp, speciellt med tanke på processen att implementera tekniken, samt att många utvecklare har anpassat sina appar efter 3D-touch har kostat både pengar och tid.

Många användare vet än idag inte ens att tekniken finns i deras telefoner och många som vet om det använder det inte alls. Undertecknad är en flitig användare av 3D Touch och skulle bli väldigt besviken om Apple valde att exkludera det i kommande telefoner.

Som alltid ska dessa rykten tas med en skopa salt och vad som faktiskt gäller vet vi först i september när Apple håller låda.

Via The Verge

 

 

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!