Skrivet den 6 januari 2009 kl 23:39 av Nyheter1 kommentar449

Macworld 2009: Andra om kvällens nyheter

Sydsvenskan.se

Ser vi till vad de vanliga tidningarna rapporterar om från kvällens Keynote så är det helt klart att iTunes Store blivit av med sitt DRM-skydd som är det intressanta. Men det är en så länge bara Sydsvenskan som lagt upp det på ettan och då från TT. Aftonbladets Peter Petterson har bloggat live från Keynoten men enda nyheten som kommit ut som egen artikel är alltså den om  iTune Store. Helsingborgs Dagblad länkar till samma artikel som den i Sydsvenskan och så även Svenska Dagbladet, precis som Dagens Nyheter som dock fått upp den på ettan.

Bland alla Mac-bloggarna finns det vitt skilda kommentarer som vanligt och Roger Åberg på MacFeber har en teori om varför vi inte fick se någon Mac mini samt förstås nyheter om allt annat som hände under kvällen. MacWorld var på plats och skrev ett live-referat som i slutet andades lite bitter, inte helt ovanligt dock. Maximac har koncentrerat sig på att nya MacBook Pro 17-tum täcker in det mesta. MacPro som skriver ur en liten annan vinkel än oss tycker bland annat att det är snålt att ingen fjärrkontroll följer med nya MacBook Pron.

Bland övriga bloggare har vi Sadsmiles blogg som tycker det är synd att DRM-skydden försvinner från iTunes Store. Tydligen har han missat att kopieringsskydd ökar piratkopiering och inte tvärt om. Kulturbloggen skriver om samma sak men menar på att man måste gå längre för att kunna klå Spotify. Starkt Kaffe har ett par tre snabba, också det om iTunes Store. Mårtenssons meningar pratar om spännande dynamik. Nina Hellman gillar initiativet, så även Kamurshol och Sådd bland tisslar

Har du också bloggat om kvällens nyheter? Lämna en kommentar!

En kommentar på Macworld 2009: Andra om kvällens nyheter

  1. Joakim skriver:

    GP kör också med TTs artiklel. Personligen är jag ganska besviken på gårdagens keynote. iWork och iLife har ju fått riktigt bra uppdateringar och MacBook Pro är ju knappast en besvikelse.

    Men, fortfarande, var är Push-notification och copy-paste för iPhone? Kan hända stämmer det vad Gruber på Daring Fireball menar att nästa versionsnummer är 3.0 och att vi när det kommer får se en ordentlig uppdatering av iPhone OS. Säg om två-fyra månader från nu.

    Sen trodde jag att de skulle annonsera Mac Mini, men uppenbarligen väntar de med några nyheter till senare i kvartalet. iMac skall ju komma menar ganska säkra källor.