Övrigt

Ändrat iTunes Store-avtal skvallrar om filmmöjligheter i Sverige

iTunes-avtal

Om du försöker köpa något i iTunes Store eller App Store nu kommer du att behöva godkänna ändrigar i avtalet. Avtalet är ändrat i enlighet med “De allmänna villkoren för iTunes store har uppdaterats för att visa tillägängligheten av nedladdning och hyrning av film.”

Det amerikanska avtalet har för närvarande inga ändringar.

Det skall dock sägas att även tidigare var avtalet full med text om vad som gällde med filmer så det är inte helt lätt att räkna ut exakt vad det betyder.

Så varför är vi så sugna på att just Apple skall levera film- och tvserier i vårt vardagsrum? För mig handlar det om två anledningar, visserligen finns det andra tjänster så som Headweb redan nu och de skall absolut användas. Apple har emellertid större muskler att förhandla och kan gå i bräschen för det paradigmskifte som krävs för att filmbolagen skall skärpa till sig.

Men det handlar också om enkelhet. Vi har vårt iTunes-konto som används till allt vi gör på App Store och iTunes Store – vi behöver inte tänka på olika konton och betalningsmedel. Vi vet att samma innehåll finns på AppleTVn, iPaden och iPhonen.

Enkelhet smäller alltid högst.

Tack till Olof Hennig.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!