Skrivet den 26 oktober 2013 kl 09:30 av NyheterKommentarer inaktiverade för Android 4.4 KitKat låter dig välja egen SMS-app623

Android 4.4 KitKat låter dig välja egen SMS-app

Just nu sitter vi Android-användare spänt och väntar på att Google ska presentera nästa version av Android, nämligen version 4.4 även kallad KitKat. Under tiden får vi nöja oss med rykten och en liten dos information avsedd för utvecklare.

defaultSmsApp

På Google Play hittar vi numer ett flertal SMS-applikationer med utökade funktioner jämfört med androids inbyggda app för meddelanden. Ett problem som drabbar dig som användare vid nedladdning av en SMS-app är dubbla notifikationer. Du tillåts i nuläget inte att välja en tredjepartsapp som standard vilket tvingar dig att stänga av notifikationer för SMS i inställningarna.

changeSmsApp (1)

Via utvecklarbloggen Android Developers Blog informeras nu utvecklare om förändringar i kommande version av operativsystemet gällande SMS. Användare kommer nu att tillåtas välja en tredjepartsapp som standard för SMS dit meddelanden skickas efter att de tagits emot av telefonen.

Sedan tidigare har vi fått indikationer på att Googles tjänst och app för meddelanden Hangout kommer att hantera dina SMS i Android 4.4 KitKat. Varför Google väljer att släppa in ytterligare alternativ för hantering av dina SMS är oklart men för dig som hittat en ny favorit för hantering av dina SMS kommer detta som en god nyhet.

[via:http://www.swedroid.se/android-4-4-tillater-att-sms-appar-anges-som-standard ”Swedroid”]
[source:http://android-developers.blogspot.se/2013/10/getting-your-sms-apps-ready-for-kitkat.html ”Android Developers Blog”]

Comments are closed.