Övrigt

Android P blir smartare och ersätter knappar med gester

Android P kommer att försöka räkna ut vilka appar som du kommer att använda och inte ha dem aktiva i onödan för att spara batteri.

Adaptive Brightness kommer göra så att skärmens ljusstyrka anpassas efter ljuset utomhus. Med hjälp av “App Actions” anpassas launchern till vad den tror du behöver för stunden. Detta baserat på ditt vardagsmönster. I sökfönstret kommer du kunna till exempel köpa biobiljetter om du söker på en film. App-utvecklarna kan anpassa sina appar för detta så det gäller inte bara de tjänster som Google tycker är bra.

Gränssnittet

Om du använde Googles egna Android-version så ersätts de tre knapparna längst ner till förmån för gester. Detta gäller Google Pixel och alla enheter med Android One. En liten men trevlig funktion är möjligheten att själv välja om bilden skall rotera när du lägger telefonen ner.

Inbyggd användarkoll

Med en ny kontrollpanel kan du få överblick hur mycket du använder olika appar och andra funktioner i telefonen. Här kan du också sätta tidsbegränsningar för de samma. Här kan även utvecklare få tillgång till information om hur de stora massorna använder deras appar.

Do Not Disturb-funktionen blir bättre genom att möjliggöra att telefonen helt tystnar genom att du lägger den med skärmen neråt.

Om du meddelar Google Assistant när du vill somna så kommer telefonen tona ner sig till svartvit skärm lagom till det är dags att nana. Detta skall göra att vi inte fortsätter surfa i onödan i sängen.

Lansering?

Android P släpps som beta idag på Pixel samt vissa telefoner från Nokia, Sony, Oppo, Essential och OnePlus.

Läs mer om Android P hos The Verge som fått en stor förhandstitt.

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!