Skrivet den 8 augusti 2018 kl 21:54 av Nyheter2 kommentarer238

Användare av MacBook Pro 2018 klagar på sprakande högtalare

Apples senaste uppställning av MacBook Pro har större och bättre högtalare än tidigare maskiner. Några användare har däremot inte njutit av förbättrat ljud. Istället så har de hört sprakande ljud när de har spelat musik eller kollat på film på nätet. Problemet verkar påverka både 13 tums och 15 tums versionen och ingen vet än vad som orsakar det.

De nya versionerna av MacBook Pro har inte gått som på räls då de hade ett strypningsproblem som reducerade hastigheten av deras dyraste i9 maskiner. Användare av både 13 tums och 15 tums versionen har sökt sig till Apples hjälp stödforum samt andra onlineforum i jakt på en lösning.

Sprakandet händer spontant under olika typer av förhållanden. Ibland när användare lyssnar på musik i iTunes eller GarageBand, ibland när man kollar på filmer på YouTube och till och med när man kör BootCamp med Windows.

Apple har ännu inte bekräftat problemet men när ett liknande problem uppstod i 2016 var de snabba med att skicka ut en uppdatering som löste problemet. Problemet är inte ihärdigt vilket innebär att det inte är fel på själva hårdvaran. Vissa användare upplever att problemet har försvunnit efter man har installerat macOS Mojave vilket tyder på nya ljuddrivare.

Källa: CultOfMac

2 Responses to Användare av MacBook Pro 2018 klagar på sprakande högtalare

  1. Ken Burns Effect skriver:

    Ni borde upplysa Apple patchat problemet med strypningen (thermal throttling)!

  2. Esse skriver:

    Har vi inte det? :)