Övrigt

App Store-rekord: Nu har 50 miljarder appar laddats ned

App Store 50 miljarder nedladdningar

Ned(upp-)räkningen till 50 miljarder nedladdade appar från iTunes som startades under förra veckan har nu avslutats. Nedladdningsrekordet är ett faktum och det verkar som att nedladdningstakten verkar hålla i sig. Det var bara för några månader sedan som Apple gick ut med att det hade gjorts 40 miljarder nedladdningar från App Store, där över hälften gjorts under 2012. På mindre än en halvår har det alltså gjorts ytterligare 10 miljarder nedladdningar, vilket tyder på att föregående års nedladdningstakt inte bara verkar hålla i sig, utan också verkar stiga.

Enligt statistik från AppShopper har Apple godkänt drygt 1,1 miljoner appar i App Store, varav runt 850 000 idag finns för nedladdning. Frederico Viticci på Macstories.net har räknat fram att det sedan premiärdagen av App Store i juni 2008 har gått 1770 dagar, vilket ger snitt på nästan 28,2 miljoner nedladdade appar per dag.

Apple har ännu i skrivande stund inte publicerat vem den lycklige personen är som lyckats pricka in app nummer 50 miljarder men kommer enligt deras webbsida presentera alla vinnare inom kort. Förstapriset är ett iTunes-presentkort toppat med 10 000 dollar (eller motsvarande i lokal valuta) och de personer som står för de 50 nästkommande nedladdningarna efter vinnaren får var sitt presentkort på 500 dollar.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!