Övrigt

Appar får tillgång till sparade lösenord i iOS 8

En trevlig nyhet för såväl utvecklare och användare framkom på en utvecklarsession under WWDC-veckan. I iOS 8 kommer tredjepartsappar att få tillgång till sparade inloggningsuppgifter i Safari. Det kommer göra det betydligt enklare att logga in i appar om du redan har inloggningsuppgifterna sparade i Safari.

iOS har sedan länge kunnat lagra inloggningsuppgifter till webbsidor, och med iOS 7 kom “iCloud Nyckelring” – en möjlighet att synkronisera alla lagrade lösenord mellan iOS-enheter och Macar. I iOS 8 kommer lösenordshanteringen bli lika smidig när det kommer till att logga in i tredjepartsappar.

En apputvecklare kan skicka en förfrågan till iOS 8 för att se om det finns inloggningsuppgifter lagrade på enheten till appens webbsida. Om det gör det kan användaren då med ett tryck kunna logga in i appen.

Det hela fungerar även åt andra hållet; appar kan lägga till inloggningsuppgifter i iCloud Nyckelring.

Detta är en funktion under Apples nya “Continuity“-mantra – där kommunikation och övergångar mellan enheter och appar på olika plattformar ska fungera sömlöst.

safari-autofill-ios-8-apps-wwdc-011

[via:http://9to5mac.com/2014/06/13/ios-8-lets-apps-access-safari-autofill-credentials-for-quick-easy-login/ “9to5Mac”]

[related]Mer om iOS 8[/related][display-posts tag=”iOS-8, ios8″ image_size=”thumbnail” order_by=”date” order=”DESC” posts_per_page=”5″]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!