Skrivet den 11 februari 2016 kl 20:23 av NyheterKommentarer inaktiverade för Appen som simulerar retrospelskonsolen Vectrex uppdaterad med stöd för handkontroller1925

Appen som simulerar retrospelskonsolen Vectrex uppdaterad med stöd för handkontroller

Redan 2013 kom retrospelskonsolen Vectrex till iPhone och iPad i form av snygg emulator med många originalspel. Nu 2016 har den uppdaterats med fler spel och dessutom kan du nu även använda handkontroller som exempelvis Steelseries Nimbus som också fungerar med iPhone, iPad och Apple TV.

vectrex_konsol

Vectrex var det en spelkonsol som kom ut 1982 och till skillnad från andra av dåtidens konsoler använde den sig av vektorgrafik. Inte heller hade den färgskärm utan varje spel kom med sin egen yta av genomskinlig tonad och färgad plast som ställdes framför skärmen för att simulera färggrafik. Konsolen las ner blott två efter att den lanserades. Den blev helt enkelt utkonkurerad av Nintendo Entertainment System (NES) som lanserades 1983.

Hur som helst så kan återuppleva den idag. Vectrex för iPhone och iPad är gratis i App Store och då ingår ett spel. Vill du köpa alla retrospelen som ingår kostar det 75 kronor. Min favorit är Scramble.

Läs också:
Återupplev retrospelskonsolen Vectrex i din iPad och iPhone

Comments are closed.