Skrivet den 4 april 2018 kl 07:40 av NyheterKommentera671

Apple anställer högsta hönset på Google’s AI-avdelning.

Apple trappar upp kriget om smarta assistenter och har nu anställt Googles chef för artificiell intelligens, John Giannandrea. Apple meddelade i tisdags att John kommer att jobba med maskininlärning och AI-strategi och bli en av totalt 16 chefer som rapporterar direkt till Apples VD Tim Cook.

Tim Cook säger i ett uttalande till tidningen The New York Times:

“Our technology must be infused with the values we all hold dear, John shares our commitment to privacy and our thoughtful approach as we make computers even smarter and more personal.”

 

Medans Apple har vuxit och blivit ett av världens mest värdefulla börsnoterade företag mestadels på grund av iPhone, anser många inom teknikindustrin att Apple’s digitala assistent, Siri, är långt efter sina konkurrenter Google och Amazon.

John Giannandrea, född i Skottland, hjälpte till att leda arbetet för att integrera AI i Googles produkter. Han blev en i teamet på Google 2010 när han köpte Metaweb och jobbade som chefstekniker. Metaweb byggde en ”databas över världens kunskaper”, som Google implementerade i sin sökmotor för att leverera direkta svar på användares frågor.

Källa The New York Times