by • 14 november, 2010 16:43 • Nyheter6 kommentarer412

Apple är Marketer of the Year och det är ingen slump

Apple TV

Advertising Age ge varje år pris till årets marknadsförare. Apple är med i diskussionerna varje år men har bara vunnit en gång tidigare. I år verkar det dock som man gjort allt rätt och på Adage.com förklarar man varför Apple kommit dit där man är idag.

Mycket intressant läsning.

Apples framgångar diskuteras flitigt i både avahandlingar och i privata sällskap. Varför har det helt plötsligt blivit så rätt att vara Apple-användare? Oftast förklaras det hela med en sådan lojal skara anhängare. Min mening är att det inte är så svårt att förklara. Den lojala användaren har varit en förutsättning men ännu viktigare har kombinationen med produkten varit.

Att kunna skapa produkter som i första hand är enkla att använda och bara känns så där rätt finns det trots allt fler företag som kan göra. I Apples fall handlar det om att man lyckats leverera den känslan. Samtidigt som man har haft alla oss som kunna förklara varför det i slutändan ger mer att ha en enhet som fungerar riktigt bra men med lite färre funktioner jämfört med en som har allt men som inte går att använda. Pappersspecifikationer blir inte bättre än hur de fungerar i praktiken.

Alla andra gör fel

Själv funderar jag på en ny TV och vet att jag vill ha riktigt bra bild på cirka 50″ samt inbyggd parabolmottagare. Jag vet att jag vill ha Samsung för de är snygga men sedan är det en djungel. När jag eliminerat de som verkar lite väl billiga finns ett tiotal kvar. Alla har helt ologiska modellbeteckningar och jag blir mest förvirrad.

Hade det inte varit lättare om det funnits tre modeller. Bra, bättre bäst och sedan kunde vi konfigurera varje enskild modell med den typ av mottagare som passar. Slutligen kunde de fått ett namn som alla kom ihåg i huvudet när det var dags att rekommendera kompisen en likadan tv.