Skrivet den 31 oktober 2013 kl 09:15 av Nyheter2 kommentarer2067

Apple återkallar iPhone 5s-enheter med batteriproblem

Foto: iFixit

Tydligen lider ett okänt antal iPhone 5s-enheter av batteriproblem, med symptom som att batteriet töms snabbare än vanligt och att laddningtiderna är ovanligt långa. iPhone 5s ska, enligt specifikationerna, ha marginellt bättre batteritid än föregångsmodellen.

I ett uttalande till amerikanska The New York Times har Apple meddelat att ett ”ett begränsat antal” enheter lider av ett produktionsfel och att man jobbar på att kontakta de som fått drabbade enheter för att byta ut dem.

”Vi har upptäckt ett produktionsfel som drabbat ett begränsat antal iPhone 5s-enheter som kan göra att det tar längre tid än vanligt att ladda batteriet eller resultera i försämrade batteritider”, säger Teresa Brewer, talesperson för Apple. ”Vi håller just nu på att nå ut till kunder med drabbade enheter och kommer att ge dem en ersättningstelefon”.

Exakt hur många av de minst 10 miljoner sålda enheterna det gäller vet ingen annan än Apple i dagsläget.

[via: http://www.macrumors.com/2013/10/29/apple-says-manufacturing-defect-is-responsible-for-battery-issues-in-a-some-iphone-5s-devices/ ”Macrumors”]
[source: http://bits.blogs.nytimes.com/2013/10/29/shortened-battery-life-found-in-some-new-iphones/?_r=1& ”The New York Times”]