Skrivet den 2 oktober 2018 kl 18:07 av NyheterKommentarer inaktiverade för Apple har slut på skärmar till sina iMac816

Apple har slut på skärmar till sina iMac
ladorna är tomma

Apple har meddelat alla Genius bar och Apple återförsäljare att de nu har slut på displayer till iMac 27” late 2014 och mid 2015 modellerna med retina 5K display.

Apples lager kommer inte vara fyllda förrän i mitten, eller sent, december. Detta framkommer från ett internt servicedokument som MacRumors ska ha fått tag på idag.

Som ett resultat av att Apples displaylager har sinat så kommer de kunder som behöver få en reparation av sin display på en av ovannämnda iMacs få en gratis reparation om kunden kan tänka sig att vänta fram till sent december.

Om en kund inte har möjlighet att vänta så kommer Apple att det erbjuda dem att köpa en fullt funktionell likvärdig 2017 års modell 27″  iMac 5K display minus kostnaden för reparation av skärm. Kunden kommer då att vara tvungen att lämna ifrån sig sin trasiga iMac, och kommer inte få tillbaks den.

Till exempel om en kund kommer in med basmodellen av 27″ iMac 5K late 2014 med skadad skärm till en Apple Store och inte kan vänta fram till december för en reparation så kommer Genius bar att erbjuda kunden en basmodeller 27″ iMac 5K late 2017 för $600 mindre än vad de kostar (i svenska 7000-8000kr)

För att det här ska gälla så ska iMacen var utanför garantin. Är det så att kunden fortfarande har AppleCare på sin iMac så är Genius bar och Apple återförsäljare instruerade att fortsätta med en standard reparation.

Den här proceduren kommer att fortsätta fram tills dess att Apples lager av displayer åter är fyllda. proceduren gäller runtom i hela världen. Den här informationen kommer från ett internt Apple dokument som macrumors har fått från till Felicia källor. Manchun  går även ut med att det inte kan garantera detta gäller alla

MacRumors

Comments are closed.