Skrivet den 22 oktober 2013 kl 08:00 av NyheterKommentarer inaktiverade för Apple kan släppa ett tangentbords-cover för iPad 5 i kväll650

Apple kan släppa ett tangentbords-cover för iPad 5 i kväll

Även om Apple genom patentansökningar bevisligen tänkt på ett skal med inbyggd tangentbord har de ännu inte lanserat något sådant. Visserligen kom den första modellen av iPad med ett ställ med inbyggt tangentbord, vilket dock inte blev någon succé och någon modell för iPad 2 kom aldrig.

ipad_tangentbord

För de senare generationerna av iPad har Apple förlitat sig på tredjepartstillverkare som Logitech för att ta fram tangentbordsskal och själva endast erbjudit sitt vanliga trådlösa tangentbord designat för Mac som alternativ.

Men igår gick Jamie Ryan som tidigare jobbat hos Apple med Developer Relations ut med uppgifter om att företaget tagit fram prototyper på ett skal med inbyggt tangentbord för iPad 5. Skalet ska ha Bluetooth 4.0 och likna de skal Microsoft släppt för Surface.

I’ve been speaking to a couple of people at Apple for the last few days and they have told me that a case for the full size iPad that mimics Microsofts touch cover has been prototyped. It’s not clear whether the process is far enough along to make this Tuesdays event but they did say a few different styles had been in testing for a while.

ipad_patent

Patentet på bilden ovan visar på laddning via solenergi, kontroller för mediauppspelning, trådlös laddning och även en andra skärm. Även om alla dessa funktioner inte återfinns i det potentiella tangentbordet finns det nu mer anledningar är någonsin för Apple att släppa ett cover med inbyggt tangentbord.

Man kan inte direkt säga att Apple behöver något men den iPad som säljer bäst är iPad mini. Det kommer den förmodligen fortsätta göra, speciellt om den också får en Retina-skärm, men Apple ser så klart också att den större modellen säljer bra även den och ger ett mervärde.

En sådan sak skulle vara att den mer riktas till de som är ute efter att ersätta sin bärbara dator och tänker använda den för mer produktivitet. En sådan differentiering är att den kommer med ett tangentbord.

Dessutom har ju som bekant Apple gjort iWork gratis för alla som köper en ny iOS-enhet och att mycket tyder på att vi kommer att få se uppdaterade versioner av dessa ikväll. Pages, Numbers och Keynote används alla effektivare om man använder ett externt tangentbord.

Sista anledningen är allt annat än självklar om det inte efteråt visar sig att så är fallet men den underrubrik Apple använde på sin inbjudan till kvällens event är ”We still have a lot to cover”. Kanske är det ett cover med tangentbord.

[source: http://9to5mac.com/2013/10/21/former-apple-developer-evangelist-apple-worked-on-surface-style-keyboard-for-ipad-could-announce-at-havent-covered-everything-event/ ”9to5Mac”, http://www.macrumors.com/2013/10/21/apple-testing-keyboard-case-for-potential-release-alongside-ipad-5/ ”MacRumors”]


[display-posts id=”50297, 72291, 64511, 51100″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]

Comments are closed.