Övrigt

Apple: “Konsumenter vill ha billigare telefoner och större skärmar”

I takt med att fler och fler tidigare konfidentiella och interna dokument används som bevis i den pågående rättegången mellan Apple och Samsung får vi teknikintresserade en intressant inblick i det annars så slutna företaget.

I en fyra bilder lång presentation från april 2013 spekulerar Apple kring varför deras tillväxt på marknaden för smartphones sjunker kvartal efter kvartal. Serien börjar med en dyster graf som visar hur Apple sedan 2009 tappat sin tillväxt på marknaden, och slutar med med det lika dystra svaret “konsumenter vill ha det vi inte har”.

donthave

Smartphone-konsumenter efterfrågar dels billigare smartphones, men också modeller med större skärmar än vad Apple erbjuder.

Även som presentationsbilderna har samma design och utseende som de vi är vana att se på ett Apple-event, hade nog inte företaget sett framför sig att de skulle bli offentliga.

Så vad kan då Apple göra?

Under våren har ryktena om att Apple kommer att lansera större iPhone-modeller i år med större skärmar intensifierats. Ska man tro på de senaste rapporterna är det storlekarna 4,7″ och 5,5″ tum som Apple siktar in sig på.

Att Apple sedan förra året pekat på just bristen av större skärmar som en av de huvudsakliga anledningarna till deras minskade tillväxt ökar sannolikheten för att ryktena kan besannas.

Det är antingen det eller att Apple börjar satsa på billigare modeller, och av deras egna beräkningar att döma skulle det alltså behövas modeller som kostar mindre än 300 dollar. Det skulle innebära att Apple säger tack och adjö till deras unika vinstmarginaler, vilket känns högst otroligt.

Ett rimligt antagande är att se fram emot en höst med iPhone-skärmar större än den på fyra tum som vi idag har vant oss vid. Hur mycket större de kan tänkas bli är i nuläget enbart rykten.

Se Apples fyra presentationbilder i sin helhet här nedan eller i PDF-form.

[via:http://www.macrumors.com/2014/04/06/consumers-want-larger-iphones/ “Macrumors”]
[source:http://recode.net/2014/04/05/the-six-juiciest-documents-from-the-apple-samsung-trial-this-week/ “Recode”, http://cdn3.vox-cdn.com/assets/4244447/DX-413.pdf “Rättegångsdokument”]

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!