Skrivet den 2 oktober 2018 kl 13:22 av Nyheter2 kommentarer755

Apple Pay Cash ser ut att närma sig Europa
Frankrike och Tyskland börjar närma sig lansering

Apple Pay Cash lanserades i december 2017 i USA och nu har tjänsten börjat visa livstecken i Europa och specifikt i Frankrike och Tyskland.

Apple Pay Cash fungerar ungefär som Swish och tjänsten möjliggör att man kan skicka pengar mellan personer snabbt, smidigt och säkert via iMessage. Det är den franska tech-bloggen iPhon.fr som skriver att en läsare fick en notis på sin Apple Watch och iPhone XS Max att han kunde aktivera Apple Pay Cash genom att ange sitt kreditkort.

https://twitter.com/Matfraysse/status/1046919310118150144

Den franska sidan iPhon.fr märkte även att Apple har lagt upp en supportsida för Apple Pay Cash i Tyskland den 30 september så det ser onekligen ut som att tjänsten börjar närma sig för alla som bor i Tyskland och Frankrike.

Om tjänsten även är på väg till vårt avlånga land återstår och se, men än så länge är det bara Nordea, ST1 och Rikskortet som erbjuder Apple Pay i Sverige så Apple har nog inte speciellt bråttom med att implementera tjänsten här.

Via Macrumors

2 kommmentarer på Apple Pay Cash ser ut att närma sig Europa

  1. Esse skriver:

    Samsung Pay är ju virtuell magnetremsa så gamla systemen gillar det.

  2. MM skriver:

    https://support.apple.com/sv-se/HT207875 Svenska supportssidan är uppe. Synd att Swedbank och de andra bankerna har så uråldriga system att de inte ens kan uppdateras för Apple Pay men Samsung Pay verkar inte ha några problem med det.