Övrigt

Apple Pay med 252 miljoner uppskattade användare

En uppskattning på 31 procent av iPhone användare har gjort ett köp med Apple Pay det senaste året vilket är en ökning från förra årets 25 procent. Dessa 31 procent motsvarar ungefär 252 miljoner användare enligt Loup Ventures analytiker Gene Munster.

Apple har däremot inte släppt några officiella detaljer kring hur många användare som använder Apple Pay men Apples VD Tim Cook har sagt att det handlar om upp emot 1 miljard Apple Pay transaktioner under tredje kvartalet. Baserat på denna siffra tillsammans med tidigare rapporter från Apple tror Munster på en ökning på hela 200 procent över de kommande 12 månaderna.

Antalet banker som antar Apple Pay ökar också då Apple har annonserat att det är upp emot 4900 banker som nu har stöd för Apple Pay. Bankerna som har stöd för Apple Pay har ökat med 1700 sedan December vilket motsvarar en 55 procentig ökning i Nordamerika, 141 procentig ökning i Asien och en 370 procentig ökning i Europa.

Munster tror att det bara är ungefär 20 procent av användare med smarta telefoner som använder dem som en plånbok vilket är en siffra han tror kommer att öka till 80 procent inom en snar framtid.

Källa: MacRumors

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!