Övrigt

Apple planerar hårdvaruspecifika versioner av OS X Mountain Lion

AppleSeed

Något som jag helt och hållet hade missat är att Apple länge har haft ett testprogram på Mac-sidan för konsumenter som de kallar för AppleSeed. De Apple-kunder som deltar i detta program får ta del av tidiga versioner av program, uppdateringar m.m. i testsyfte innan mjukvaran lanseras för breda massan. Huruvida AppleSeed används idag, och isåfall i vilken utsträckning, är oklart. Men det finns och man kan antingen delta i programmet via inbjudningar som Apple skickar ut eller genom att registrera sig via AppleSeed-sektionen på Apple.com när registreringen är öppen (för tillfället är den helt stängd).

Enligt 9to5Mac skickade Apple ut ett mail till de registrerade AppleSeed-deltagarna där de uppmanas att registrera exakt vilka produkter och modeller de har tillgängliga. Apple skriver att anledningen är att de i framtiden kommer skicka ut speciella versioner av OS X Mountain Lion, bl.a. versioner med hårdvaru-specifika funktioner och buggfixar.

We are preparing for possible hardware specific software updates on OS X Mountain Lion.  These contain hardware-specific bug fixes or even special features! In order to make sure you can participate in these exclusive seeds, we need your most up-to-date machine configuration information.  The easiest and most efficient way to do this is with Feedback Assistant.”

En given förstatanke är givetvis Macbooks och iMacs med Retina-skärmar, och då Apple sagt att Mountain Lion inte kommer släppas förrän i sensommar skulle detta kunna ses som en förberedelse från Apples sida för att enkelt kunna skicka ut specifika beta-versioner av Mountain Lion.

Har vi någon läsare som antingen själv är med i AppleSeeds eller känner någon är det?

VIA: 9TO5MAC
KÄLLA: APPLE
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!