Övrigt

Apple råkar avslöja de nya iPad-modellerna

Apple råkar visa upp de kommande två nya iPad-modellerna. Huruvida det är ett kontrollerat “misstag” eller om det är faktiskt är den mänskliga faktorn gjort sig till känna är oklart. Klart är dock att namnet på de iPad-modeller som kommer att lanseras imorgon blir iPad Air 2 och iPad mini 3 – utöver det får vi bekräftat att en viss funktion även tar steget från iPhone till iPad.

Det är skärmdumparna på App Store för Apples officiella användarhandbok för iOS 8 som verkar ha uppdaterats en dag för tidigt. Här ser vi tydligt dels namnen för modellerna men också att de kommer att vara utrustade med Apples fingeravtrycksläsare Touch ID. Enligt bilderna verkar de formmässigt inte skilja sig från de aktuella modellerna.

Detta innebär att två av de produktlanseringar i vår lista över vad vi förväntar oss från torsdagens event nu bekräftats.

Även iOS 8.1 nämns

I skärmdumparna för handboken nämns också iOS 8.1 som eventuellt alltså kan vara betydligt närmare en lansering än vi tidigare trott. Huruvida uppdateringen innehåller några iPad-specifika nyheter vet vi å andra sidan inte.

De enda modellspecifika nyheter som denna blunder visar är förstås de som syns från utsidan. Vi förväntar oss utöver Touch ID-sensorn också nyheter i form av ett snabbare A8X-chip som förutom prestandaförbättringar också innehåller dubbelt så mycket RAM.

Handboken finns i skrivande stund fortfarande att titta på i iBook Store, men går ej att ladda ned.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!