Övrigt

Apple redovisar resultat från julhandeln 23 januari

kvartalsrapport q1 2013

Apples första kvartal för räkenskapsåret 2013, vilket är månaderna oktober–december 2012, innefattar julhandeln och är för många företag det kvartal som går bäst rent försäljningsmässigt. Apple har nu fastställt ett datum för när siffrorna för julhandeln och månaderna innan kommer redovisas – 23 januari.

Som vanligt följs offentliggörandet kvartalsrapporten med ett konferenssamtal mellan högt uppsatta chefer och analytiker och journalister. Samtalet strömmas live på Apples webbsida där alla kan lyssna på vad som sägs. Tim Cook kommer förmodligen delta även denna gång, och kanske kommer en del intressanta uttalanden från honom även denna gång.

Ett ämne som med största sannolikhet kommer behandlas är Apples sjunkande aktiekurs, som på bara några månader har gått från en toppnotering på över strax över 700 dollar per aktie till att nu ligga och skvalpa kring 550 dollar per aktie.

En inte så vild gissning är att Apple även denna jul sålt en hel del produkter. Med uppdaterade produkter i de flesta segment och även nya så som iPad mini och iPhone 5 var startfältet inför årets klappjakt bredare än någonsin. Förra året sålde Apple under julhandelns kvartal 37 miljoner iPhones, 15,5 miljoner iPads och drygt 5 miljoner macar. Omsättningen ökade dramatiskt till 46 miljarder dollar (jämfört med 28 miljarder dollar kvartalet innan). Vi får vänta tills den 23:e för att se om det rör sig om ännu ett rekordkvartal eller inte.

Siffrorna för förra årets julhandel hittar du här, och 2012 års tidigare kvartalsrapporter finner du här.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!