Skrivet den 22 februari 2019 kl 10:17 av Apple, NyheterKommentarer inaktiverade för Apple ryktas börja med egna ARM-chipp i sina datorer 2020358

Apple ryktas börja med egna ARM-chipp i sina datorer 2020

Axios rapporterar att flera utvecklare och högt uppsatta på Intel förväntar sig att Apple kommer att börja stoppa in sina egna ARM-chipp i sina datorer redan under 2020.

Att Apple visade sig vara bra på att tillverka egna chipp fick vi alla vetskap om när de började med sina egna A-chipp i iPhones och iPads och fördelarna med att ha både mjukvara och hårdvara in-house är många. Dels är Apple inte beroende av att vänta på andra tillverkare när det kommer till nya generationer av ett chipp, det blir i slutändan även billigare och det är även lättare att optimera hård- och mjukvaran tillsammans för att få ut maximal kraft.

Det är även under 2020 som Apple ryktas lansera möjligheten för utvecklare att skapa appar och spel som fungerar lika bra på macOS som i iOS. Vilka datorer som kommer få Apples egna ARM-chipp är fortfarande oklart men om vi får gissa så kommer övergången till Apples egna chipp ske över en längre period.

Via 9To5Mac

Comments are closed.