Övrigt

Apple söker någon som kan utveckla Siris personlighet

Siri-klämmkäck

Med den nu sparkade iOS-chefen Scott Forstall som chef över utvecklingen av Siri lades det in en hel del små påskägg och roliga svar som många får mig att småskratta lite tyst för mig själv. På samlingssidan Shit That Siri Says finns nog vid det här laget de flesta roliga och makabra svar från den röststyrda assistenten samlade. Nu verkar det som att Apple letar efter personal som kan vidareutveckla Siri personlighet.

I jobbeskrivningen som Apple lagt ut på LinkedIn söker de en kreativ person som som kan hjälpa Apple att utveckla och berika Siri med ett mål om att får Siri att bli en igenkännbar karaktär. De svar som skrivs och de dialoger och fraser som Siri konkret ska lära sig måste enligt beskrivningen också vara kulturellt obundet, antagligen för att det enkelt ska gå att översätta till Siris andra språk. Hela jobbeskrivningen finns att läsa på LinkedIn.

För er som missade nyheten i höstas är Siri på svenska nu verkligen på gång – Apple sökte i slutet på förra året efter översättare med kompetens inom en rad olika språk, däribland svenska. Det är dock högst oklart när svenska språkstödet kommer lanseras.

VIA: MACRUMORS
KÄLLA: LINKEDIN
Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!