Skrivet den 20 augusti 2018 kl 16:24 av NyheterKommentarer inaktiverade för Apple stäms för sin hemsida – inte optimerad för blinda196

Apple stäms för sin hemsida – inte optimerad för blinda

Apple har åkt på ännu en stämning, men denna gång för något lite ovanligare – deras hemsida.

Det är Himelda Mendez som har lämnat in stämningsansökan i New York och säger att hon gör detta dels för sig själv men även för många andra som också är blinda eller har nedsatt syn. Mendez påstår att Apple bryter mot ADA (Americans with Disabilities Act) då sidan inte är helt tillgänglig för dom med nedsatt syn eller är blinda.

Stämningsansökan pekar på flera punkter på Apples hemsida där det inte går att använda mjukvara för att få uppläst vad som syns på skärmen. Bland annat så går det inte att bläddra bland produkter och köpa dom, boka service eller få reda på vart man kan hitta en Apple Store i New  York. I stämningsansökan kräver man att Apple anställer en kvalificerad konsult som ska hjälpa bolaget att implementera allt som saknas, samt träna sina webbutvecklare så att dom jobbar att få allt tillgängligt för blinda som finns på hemsidan – och att det hålls uppdaterat.

Hur det hela slutar får vi se, men att sidan ska finnas tillgänglig även för blinda känns ju ganska vettigt.

Via AppleInsider

Bild: Digital Trends

Comments are closed.