Övrigt

Apple startar utbytesprogram för iOS- och Macbook-laddare

Apple har startat ett nytt utbytesprogram för iOS- och Macbook-laddare vars två stift enligt dem själva “i sällsynta fall” (12 bekräftade fall senaste 12 åren, enligt Apple) kan gå sönder och medföra risk för elektriska stötar vid beröring.

De berörda laddarna byts ut kostnadsfritt via Apples egen kundtjänst, via en inskicksservice på webben samt via auktoriserade Apple-återförsäljare.

De typer av laddare som innefattas är vissa av Apples iOS-laddare (10-12 watt) samt Macbook-laddare som sålts mellan åren 2003-2015. Gemensamt för dessa är att de har en så kallad “duckhead” som går att ta loss från själva laddadaptern (den del som kopplas in i vägguttaget).

Utbytesprogrammet innefattar alltså inte de mindre stickkontakterna som följer med iPhone- och iPod touch-enheter.

De berörda iOS-laddarna har också sålts separat samt i Apples World Travel Adapter Kit-paket.

Identifiera om du har berörda laddare

Koppla ur den del av laddaren som själva stickkontakten sitter på, och titta i springan på baksidan. Om du i springan ser 4 tecken, 5 tecken eller inga tecken så innefattas laddaren i utbytesprogrammet.

Nya kontakterna som inte har detta problem och således inte behöver bytas ut har istället en regionbeteckning tryckt i springan (se bild).

Screen Shot 2016-01-28 at 23.08.00

Läs mer om Apples utbytesprogram på Apples webbsida.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!