by • 20 augusti, 2010 15:33 • Nyheter1 kommentar260

Apple testar 3 nya produkter med iOS 4.1

ipod_touch_4_tv

AppleInsider skriver att de upptäckt tre nya enheter i koden till iOS 4.1 beta som finns tillgängling för utvecklare. Det är snart dags för Apple:s årliga september-event och rykten går om en ny iPod Touch 4 samt en iPad med 7″-skärm. Men även en tredje enhet finns med som kanske kanske kan vara nya Apple TV.

unknown_ios41

Att det kommer en ny iPod Touch 4 i september är ingen vild gissning och att den har dubbla kameror, Retina-skärm och gyroskop borde vara tämligen väntat. Som AppleInsider skriver så innebär iPod 4,1 att det är en större hårdvarurevision och inte bara småändringar.

    The first product, a fourth-generation iPod touch, is referenced within the code as ”iPod 4,1.” That particular identifier indicates the device will be the first iteration of a fourth-generation device, rather than a revision to the touch’s existing design, which would have been denoted as an ”iPod 3,2.”

Men även iPad verkar få sig en hårdvaru-revision snart och intressant här är att den också kör iOS 4.1 vilken skulle innebära att alla iOS-enheter nu kommer köra samma version. Som det är nu har iPhone 4.0.2 och iPad 3.2.2.

Om det också innebär en mindre skärm på 7″ istället för 9.7″ låter jag vara osagt. Men kanske skulle en mindre iPad locka både affärsfolk och de som vill ha en spelenhet. Själv är jag väldigt nöjd med att ha all den yta en skärm på 9.7″ innebär. En kamera som ger stöd för Facetime skulle också mycket väl kunna leta sig in i en kommande iPad.

    The second unreleased product referenced in the USB configuration files is ”iProd 2,1.” All indications are that this device represents a material update to the company’s iPad, as the inaugural version of the device released this past April was similarly listed in configuration files as ”iProd 1,1” prior to its announcement.

Den tredje produkten skulle alltså kunna vara en kommande iTV som ersätter nuvarande Apple TV. Här har det tidigare skrivits att den kommande Apple TV skulle bli av med stödet för 1080P men sanningen är att dagens Apple TV inte stöder 1080P så det är svårt att bli av med något den inte ens har haft. Men kanske nöjer sig Apple med att fortsätta med 720P vilket just nya iPhone kan spela in video med.

Att nya Apple TV skulle köra iOS 4.1 är verkligen en stor fördel för oss i Sverige. Hur menar jag nu, jo om man kan installera apps på sin iOS-enhet till teven så öppnar det för att vi i Sverige också kan få ett utbud av filmer som våra amerikanska vänner. Med apps för exempelvis SVT-Play, Voddler, Headweb skulle vi kunna gå runt att det inte finns filmer i svenska iTunes Store. Vore verkligen en trevlig framtid.

    Finally, and most intriguing, is a previously undiscovered mention of a mysterious device listed only as ”unknownHardware.” Although the configuration files tag this device with a unique Apple product ID of 20547, it’s textual descriptor is similarly listed as ”Unknown- Add device descriptor info for this device.”

Så vi får vänta och se vad som sker i september när Apple troligen har sitt event och iOS 4.1 släpps. Kanske tillsammans med dessa tre enheter och Game Center. För visst borde spel på teven också fungera med en iPhone eller iPad som fjärrkontroll. Eller kanske en fjärde hemlig enhet med bara en liten touch-skärm som fungerar som fjärrkontroll.