Skrivet den 29 januari 2014 kl 08:00 av Nyheter8 kommentarer656

Apple TV är ingen hobby längre

Det börjar röra på sig vad gäller Apple TV. Förutom de tidigare rykten vi skrivit om, som du hittar längst ner i inlägget, så kom Red Bull TV till Apple TV idag men än viktigare var att då Apple Store låg nere under morgonen inför uppdateringen för Alla hjärtans dag fick Apple TV till slut en egen sektion i affären.

Det verkar alltså som Apple TV nu slutat vara en hobby och är på gång att bli en produkt Apple vill trycka hårdare för. Den har nu lyfts fram och liksom Mac, iPad, iPhone, iPod fått en sida med tillbehör mot att tidigare varit gömd under sektionen för iPod. Då iPod blir allt mindre viktigt är det nog dags för Apple TV att bli det.

Senast vi skrev om rykten handlade det om att Apple TV skulle få stöd för Bluetooth-anslutna handkontroller men enligt 9to5Mac så är det mer än så på gång. Apple har enligt dessa rykten lekt med tanken att kombinera Apple TV med en trådlös 802.11ac router.

En sådan produkt skulle då ha direkt anslutning till internet och på så sätt kunna leverera högre video-kvalitet samtidigt som den skapar det snabba trådlösa nätverk som behövs för att strömma video och spela via AirPlay. Ett rätt hyggligt försäljningsargument och det skulle krävas färre sladdar och underlätta för kunden.

Apple sägs också ha experimenterat med en Apple TV med inbyggd tv-mottagare och möjlighet att styra mottagare för kabel-tv och på så sätt få tv genom den istället. Återstår att se vad som händer under 2014 men Tim Cook har lovat oss nya produkter och kanske är det Apple TV som står på tur och har det nya kontrollsättet MG Siegler twittrat om.

[source: http://9to5mac.com/2014/01/28/apple-tv-graduates-from-hobbyaccessory-to-product-line-ahead-of-major-changes/ ”9to5Mac”]

[related]Fler rykten om Apple TV[/related]
[display-posts id=”86955, 81710, 77255, 76470, 75145″ image_size=”thumbnail” orderby=”date”]