Övrigt

Apple uppmuntrar utvecklare till att gå mot prenumerationsmodeller

Apple ryktas ha haft ett möte i New York förra våren med 30 stora utvecklare för att prata om prenumerationer i appar meddelar Business Insider. Anledningen till mötet är att Apple försökte uppmuntra utvecklarna att starta prenumerationstjänster istället för en fast kostnad för en app – för att tjäna mer pengar.

Detta möte gick under namnet “Subscription 2.0” och som dom flesta säkert vet tar Apple 30 procent av abonnemangskostnaden under det första året, därefter sjunker det till 15 procent, Business Insider skriver i sin artikel:

“Apple is quietly building one of the biggest subscription businesses in the world — something that’s core to the company as iPhone sales growth slows.”

Många analytiker tror att mobilbranschen kommer få det tufft framöver och att försäljningen kommer att börja dala hos dom olika tillverkarna. Därför är det extra viktigt för Apple – och även andra i branschen att tjäna pengar på kringtjänster. Om informationen från Business Insider är korrekt så ser det helt klart ut som Apple har lyckats då bolagets intäkter från prenumerations-appar ökat med hela 95 procent det senaste året.

Källa Business Insider

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!