Övrigt

Apple visar upp “Stör ej” i ny reklamfilm

[youtube id=eLJN_d2sVjk]

I årets första reklamfilm från Apple ligger fokus på funktionen “Stör ej” som låter användare med en enda switch stänga av alla notiser och samtal – antingen tillsvidare enligt enligt ett fördefinierat schema.

Rösten i reklamklippet står även denna gång Jeff Daniels för, och ytterligare kändisar som finns med är de två professionella tennisspelarsyskonen Venus och Serena Williams som tillsammans har 22 Grand Slam-titlar – i åtta av finalerna mötte de varandra.

Ironiskt nog har många (inklusive undertecknad) märkt att just denna funktion i iOS har haft problem med att hänga med i övergången från 2012 till 2013. Många som har “Stör ej” schemalagd upptäckte under nyårsdagen att funktionen inte automatiskt avaktiverats som vanligt.

Även fortsättningsvis verkar funktionen vara trasig. På min iPhone är “Stör ej” schemalagd att aktiveras varje midnatt, vilket jag kan bekräfta inte gjordes natten till idag. Även min iPad har detta problem så det verkar inte vara enhetspecifikt utan mer en generell bugg i iOS.

Vi får se om Apple hetsar fram en uppdatering för att råda bot på detta problem eller om en annan lösning dyker upp. Lite pinsamt är det ändå att en hel del amerikaner under nyårsdagen fick se denna reklamfilm på TV och kort därefter upptäckte att funktionen inte fungerar på deras enheter.

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!