by • 26 januari, 2010 00:54 • NyheterInga kommentarer261

Apples bästa kvartal någonsin!

Äntligen fick vi använda en annan rubrik än ”Apples bästa icke-julkvartal någonsin”. För nu kom så julkvartalet och Apple sålde en hel massa produkter, så många att det blev det bästa kvartalet någonsin.

I rena siffror blev det 3 362 000 Macar varav de nya iMacarna sålt riktigt bra och gör en ökning för stationära modeller på 70% jämfört med samma kvartal förra året. iPhone kom upp i 8 727 000 vilket ger en ökning på hela 100%.

iPod går nedåt även detta kvartalet men det är i från så hiskliga nivåer så att det blev ändå 21 miljoner detta kvartalet, en minskning på 8%. Dock ökar vinsten vilket kan förklaras med att iPod touch ökat i försäljning med 55 procent.

Europa går riktigt bra och man ökade den totala försäljningen här med 55%. Faktum är att alla områden utom Amerika går uppåt.

För första gången säljer man för mer än 15 miljarder och försäljningen slutade på 15.68 miljarder och det är dollar vi pratar om. Vinsten slutade på 3.38 miljarder dollar.

I samtalen efteråt med analyser fick vi bland annat reda på att man köpt upp Quattro Wireless på grund utav att man vill hjälpa utvecklare av gratisprogram att tjäna pengar.

Vi får också reda på att försäljningen i vissa länder ökat dramatiskt och att man i vissa områden går in och satsar långsiktigt så som i Kina och Brasilien där man inte varit så starka innan.

Slutligen fick vi även ett riktigt trevligt citat från Steveness själv: “The new products we are planning to release this year are very strong, starting this week with a major new product that we’re really excited about.”

Apple.com

Andra om samma nyhet: Macworld, Feber, Appleinsider