Apple

Apples kursplan “Alla kan skapa” lanseras på svenska i vår

Goda nyheter för alla lärare!

Apple utvidgar sina kursplaner som går under namnet “Alla kan skapa” genom att släppa handböckerna på fler europeiska språk och från och med idag finns de tillgängliga på tyska, franska, spanska och italienska.

Kursplanerna är kostnadsfria och har utformats för att vara ett redskap för lärare och föräldrar som vill göra det roligare på lektionerna och även släppa lös kreativiteten på ett helt annat sätt. Kursplanerna bygger på Apples tidigare “Alla kan koda” som används i skolor runt om i hela världen där elever kan lära sig Apples programmeringsspråk Swift.

Men i “Alla kan skapa” så är fokus inte programmering utan det finns kursplaner för bland annat hur man lär sig att rita, redigera och skapa film, ta bilder och sedan redigera dem. Även musik som ligger Apple varmt om hjärtat finns som kursplan och där lär man sig allt från hur en låt byggs upp till att skapa sina egna melodier. Kursplanerna är anpassade för alla skolor som använder iPads i klassrummen och allt arbete görs på dessa.

Alla kan skapa finns tillgängligt att ladda ned via Apple Books och Apple passar även på att meddela att i vår så kommer kursplanerna lanseras på svenska, men något exakt datum har vi inte ännu.

Via Apple

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!