Övrigt

Är Jony Ive chefdesigner för hela mobilindustrin?

När iPhone X lanserades var det många som reagerade på något nytt som syntes till i toppen av den nya mobiltelefonen – en flärp. Denna flärp som är en panel full med olika sensorer och högtalare möjliggjorde att Apple kunde dra ned på dom svarta ramarna runt telefonen.

Sedan iPhone X lanserades så har vi sett flera mobiltillverkare hoppa på tåget att ha en flärp i toppen på sin telefon. Vissa flärpar är mindre och vissa är större eller tjockare och sen har vi dom som är mer eller mindre identiska med iPhone X. Igår släpptes en läckt bild på den kommande flaggskeppsmodellen P30 som kommer från Motorola. Telefonen ryktas komma med en LCD-skärm på 6,2 tum, 6 GB RAM och dubbla kameror på baksidan.

Det man kan konstatera är att telefonen i stort sätt är en ren kopia av iPhone X och detta är inte första gången detta händer. Vi har tidigare fått se Xiaomis Mi 8 som även den är slående lik iPhone X som ni kan se på bilden nedan och utöver dessa exempel finns det ett gäng tillverkare till som har lånat eller hämtat inspiration från Apple.

Det är ju ingen hemlighet att företag brukar hämta inspiration från Apple och självklart gör även Apple detsamma i viss mån. Men under slutet av 2017 och 2018 ser det helt klart ut som Jony Ive blev chefdesigner för större delen av mobilmarknaden – tack vare deras svarta och omtalade flärp.

Bild: Twitter samt 9To5Mac

 

Läs mer

Populärt i bubblan idag

Inga inlägg!